dinsdag 24 juni 2008

Een zonovergote dag in Pulle...

Deze morgen zijn we vroeg uit de veren moeten kruipen, want... het was boerderijklasse!

We waren omstreeks 08.00 vertrokken aan de schoolpoort en gelukkig hadden we vlot verkeer, vandaar waren we goed op tijd op de boerderij. Daar moesten we onmiddellijk alles uit de auto's halen, want het programma zat goed vol. We begonnen met een rondleiding op de boerderij. We kregen zwijnen, honden, ezels, kippen, ganzen, geiten, schapen, paarden... te zien.

Na het installeren van de kamers, kregen we een heerlijk maaltijd voorgeschoteld (frieten met een lekkere groentenschotel).

Na een rustpauze op de kamer, werden we geschoold in het beroep van kok. Onze begeleider Jeroen gaf ons les in het maken van confituur. We konden alles al een beetje proeven (zie foto's).

Na de kookles, werden de boerenkleren aangetrokken. Het uitmesten van de stallen en het eten geven van de dieren was niet altijd even gemakkelijk, maar toch slaagden we in onze opdracht!

Vervolgens hebben we ons moeten wassen en omkleden voor het avondeten (lekker brood).

De avondactiviteit werd ingezet en dit met een memory-spel (meisjes tegen jongens). Nog een beetje afscheid nemen van de dieren en een voetbalwedstrijd voor de jongens en daarna douche en het bed opzoeken. daarna kregen de leerlingen een bundel met spelletjes, kleurplaten, woordzoekers... Om 21.30 werden de lichten uitgedaan voor een "heerlijke slaaprust" HOPELIJK!?

Tot morgen, Viversel

woensdag 18 juni 2008

't Molentje Lier op boerderijklassen 18-19-20/06/2008

Beste ouders en nieuwsgierigen,
De playbackshow was een groot succes. We hebben onze voeten er bijna af gedanst.
Anna en Arno hebben we ook gevierd, hebben jullie ons niet horen zingen?
De slaap was snel gevonden. De juffen vonden dit zaaaaaaaaaaaaaalig!
Onze laatste dag is gestart. Vanmorgen kregen we overheerlijke pistolets.
Na het ontbijt zijn we er dadelijk ingevlogen: we hebben samen met Jeroen een broodje gebakken. Moeilijk maar wel leuk.
Nu gaan we de dieren voederen en paardrijden en natuurlijk ... onze koffers inpakken (als we ons gerief terug vinden)
Na de middag gaan we nog een bezoekje brengen aan de melkboer en als afsluiter krijgen we een lekker ijsje.
Tot straks we kijken er naar uit!

Goedemorgen Lier,
Gisterenavond is onze quiz voor de feestkonijnen een groot feest geworden zij waren onze winnaars: Jarno, Yoni L., Amina, Tessa, Quirienne, Nane. Natuurlijk kreeg iedereen een kleine verrassing. Want meedoen is belangrijker dan winnen.
Rond het kampvuur (zonder vuur) luisterden we naar een rustgevend kippenverhaal. Na ongeveer een uurtje wacht te houden vielen onze babbelaars en pissebedden eindelijk in slaap. (Het verhaaltje had dus een late nawerking.)
Om half 8 werden we gewekt door SPRING. we sprongen in onze kleren en wasten ons gezicht. En zo waren we klaar voor een stevig ontbijt.
Het belooft weer een toffe dag te worden: potten bakken, paardrijden, voor de liefhebbers stallen uitmesten, confituur maken en het rollen van kaarsen.
En alsof dat nog niet genoeg is sluiten we de avond af met een mega-playbackshow in discotheek 'de dolle varkens' + een tractatie voor Anna en Arno's birthday!
Zo...dit is onze dagplanning.
Deze avond kunnen jullie van de foto's genieten.
Groetjes the kids en de juffen

Met een klein hartje en vele vraagtekens vertrokken we vanmorgen richting Pulderbos. Voor drie dagen gaan we naar de boerderij.
Bij aankomst werden we verwelkomt door Baloe en Morris de gevaarlijke ;) waakhonden.
We gingen eerst eens kijken welke dieren er woonden op deze boerderij: kippen, geiten, zwijnen, ... zoveel om op te sommen.
Na de rondleiding hebben we onze koffers uitgeladen en onze bedden alleen, ja je leest het goed, opgemaakt. Flink he!
Van al dat bewegen kregen we een beetje (veel) honger, op het menu stond heerlijke groentesoep, frietjes met curryworst en koude groentjes en als dessert een fris ijsje.
Toen was het tijd voor't maken van heerlijke heksenprotten. Vrijdag mogen jullie wel eens proeven als er nog over zijn. hihihi
Na de kookles moesten de diertjes verwend worden. We gaven hen eten, modderbaden, knuffels en aaitjes. Ja de dieren komen geen liefde tekort dankzij jullie kapoenen!
Nadat we onze buikjes hadden gevuld met boterhammen zijn we douche ingekropen. We sluiten de avond af met een superleuke quiz. Morgen uitgebreid verslag met foto's.
Tot morgen lieve ouders en veel kijkplezier.
De boeren en boerinnen (de juffen horen daar ook bij) van 't Molentje

dinsdag 10 juni 2008

Vlinders op de boerderij

Hoi allemaal.

De kinderen van het eerste en tweede leerjaar van de Vlinder hebben hun eerste dag op de boerderij erop zitten. En wat een dag?!

Na een fijne busreis, die voor sommige kinderen toch al iets te lang duurde (de zenuwen weet u wel), kwamen we met een stralende zon aan op de kinderboerderij. We maakten direct kennis met de slaapzalen en mochten direct ons bedje opdekken. Voor de jongens bleek dat toch iets lastiger, maar na een tijdje zwoegen met de lakens en de dekens lukte het toch aardig.
We maakten kennis met de dieren op de boerderij. Ze hebben hier geiten, bokken, ganzen, eenden, schapen, konijnen, ezels, paarden,... en hangbuikzwijntjes. Er is ook een superlieve boerderijkat die zich heel graag laat strelen.
Vanmiddag stonden er frietjes op het menu. We hebben onze maagjes lekker gevuld en zijn niet vergeten om ook voldoende groenten te eten. Lekkerrrrr! Een pluim voor de kok.
Na het eten mochten we even los op het speelveld en mochten we de konijntjes knuffelen. Daarna moesten we de handen echt uit de mouwen steken. Appeltjes moesten heel fijn gesneden worden. We gingen namelijk confituur maken. Naast de appels was er in deze confituur ook plaats voor frambozen, suiker en een heel speciaal ding uit de tuin. Dat ding smaakte wel erg zuur, had een grote stengel en een gigantisch blad... Rarara... Ravioli dacht een van de kids, maar het was natuurlijk rabarber. Het resultaat van ons zware werk krijgen we morgen mee naar huis om thuis op onze boterham te smeren.
We krijgen ook een kaars mee naar huis want die hebben we vandaag ook gemaakt. En aan het einde van de dag mochten we ook nog paardrijden.
Na de broodmaaltijd hebben we nog gevoetbald met meester Kristof en spelletjes gespeeld met juf Elise en juf Leen. Tenslotte hebben we rond een echt kampvuur nog liedjes gezongen met z'n allen. Het was een echt feest. Vrolijke, vrolijke vrienden... Vrolijke vrienden dat zijn wij!
Na het kampvuur was het tijd om ons te wassen en onze pyama in te duiken. We mochten in ons bed nog even praten, maar daarna moesten de oogjes en de mondjes toe want morgen moeten we er weer vroeg uit.
De juf en meester vertelde dat we morgen nog naar een andere boerderij gaan kijken en ook dat we nog brood gaan bakken. We moeten naar het schijnt ook nog de dieren eten geven en de stallen proper maken. Benieuwd hoe leuk dat allemaal gaat zijn.
Met de zon er morgen ook nog bij gaan we ons morgen vast net zo goed amuseren als vandaag... Boerderijklassen is keitof!

Groetjes van de kinderen van het eerste en tweede leerjaar van de Vlinder
en natuurlijk onze juffen en meester die ook stilaan hun bedje gaan opzoeken.

PS: De foto's van ons verblijf hier volgen zo snel mogelijk... Juf Leen heeft erg goed haar best gedaan om ons allemaal mooi op de foto te krijgen!!!