maandag 29 september 2008

eerste dag

Lieve mama's en papa's - het was vandaag reuze fijn, we maakten confituur - voederden de dieren - reden op een echt paard - speelden met de konijntjes - om 20.30u deden we onze oogjes toe, slaapwel en tot morgen voor meer nieuws.

Hallo liefste mama's, papa's, zussen, broers,... . We openden vanmorgen onze oogjes en zagen er allemaal zeer fris uit. Na een kattenwasje en een heuse verkleedpartij genoten we van een lekker ontbijt. Een goed gevuld programma kon van start gaan: potten bakken, de stallen uitmesten en paardrijden, véél te doen tot aan ons middagmaal. De regen was ook van de partij zoals jullie zien maar dat hield ons niet tegen! We hebben onze juffen bedolven onder het stro tijdens een heuse vechtpartij. In de namiddag maakten we honingkaarsen en bakten we heksenkoekjes. We zochten een toverspreuk en betoverden de koekjes die we morgen mee naar huis krijgen ... ai ai ... als dat maar goed komt! Vanavond aten we worstjes met appelmoes en rijst, mmmmm onze maagjes hadden veel honger. De kleuterjuffen An, Miriam, Ilse en Elly kwamen ons 's avonds helpen met wassen: onze oortjes, haartjes en handjes kregen een flinke beurt! Zo konden we netjes in ons bed voor onze laatste nacht hier. De meesten van ons waren doodop en zijn nu ongetwijfeld van een lekkere nachtrust aan het genieten! Ook onze juffen zullen blij zijn als hun oor hun hoofdkussen raakt, want ze waren ook best moe... We zullen ze maar laten slapen zeker? ;-)

Veel liefs en dikke knuffels van ons allemaal en ... tot morgen!
xxx

donderdag 18 september 2008

De Basis Oost op 3-daagse boerderijklasse te Pulle

Onze eerste dag:
- kennismaking met de dieren
- stallen uitmesten
- dieren voederen
- heksenprotten maken...
't Was een mooie zonnige dag. Na een lekkere warme douche doken we voldaan en moe ons bedje in.

Tot morgen

Onze tweede dag:
't Was weer een toffe dag. We mochten paardrijden. We hebben kaarsen gerold en lekkere confituur gemaakt. Meester Bart kwam ook een kijkje nemen. Vanavond zongen we liedjes rond het kampvuur. Daarna een warme douch en hop ons bedje in.

Tot morgen!! XXjes van ons allemaal

Weer een zonnige dag op de boerderij. We bakten vandaag niet alleen een brood maar ook potten. Na het middagmaal brachten we een bezoek aan de ijshoeve. We mochten een kijkje nemen bij de koetjes en de kalfjes en daarna likken van een heerlijk ijsje. Om 15u reden we moe maar voldaag terug naar Duffel.

Dag allemaal van de boerderij. Hopelijk tot nog eens! Bedankt voor de toffe dagen!