dinsdag 27 januari 2009

De Iepermanners op de boerderieje ;o)

Awel hé, dat is hier superrrrrtastisch !!!
We hebben al het zonnetje meegehad . 't Was vandaag wel iets frisser dan gisteren,maar daar hebben we onze dikke truien, handschoenen, mutsen en sjaals voor.
Veel hoef ik niet te typen, de foto's spreken voor zich en wanneer je de "Ouderlijn" hebt gebeld, heb je eveneens al 't één en 't ander kunnen vernemen.
Nieuwsgierig ? Awel, laat je gaan en bekijk héél snel onze foto's !!!
Eén ding is zeker : ALLE kids en juffen hebben het hier samen reuzefijn !

Kusjes en knuffels van ons allemaal!
PS: We denken erover na of we nog een paar dagen zullen bijboeken ;o)
Laten jullie iets weten?

Fotocollage: bekijk de foto's.

donderdag 15 januari 2009

de Brug Maasmechelen op boerderijklasse te Pulle

Lieve ouders,

Hier is dan toch eindelijk een berichtje van ons allemaal.
Gisteren was een heel toffe maar super drukke dag. Rond half 11 zijn we bij 't Groenhof aangekomen. Vol enthousiasme vlogen we met z'n allen de bus uit. Eerst mochten we onze koffers naar de slaapkamer brengen en alle kindjes mochten er zelf een bed uitkiezen. Sommige kozen voor een bed boven en andere dan weer voor een bed onder. Wat was dat al een groot plezier. Al vlug stond boer Jeroen voor ons klaar. Hij heeft ons laten kennismaken met alle dieren die op de boerderij wonen. Ook gaf hij er de nodige uitleg bij. Van al die gezonde buitenlucht kregen we allen reuze honger. Lekkere frietjes stonden op het menu. Dat was lekker smullen. Na het eten hebben we confituur gemaakt. Ook dat was prettig, maar ook een beetje vettig. Na het lekkere vier-uurtje was het tijd om alle dieren te gaan voederen. Na een stevige boterham was het tijd om te douchen. Wat een drukke boel was dat. Juf Miranda moest 19 hoofdjes, 38 handjes en 38 voetjes schrobben. Natuurlijk ging dit niet met z'n allen samen. Sommige gingen douchen, de andere werkten in hun bundel. Ondertussen maakte juf Tanja 19 bedjes klaar voor de eerste spannende nacht. Om 22u gngen de lichten uit en rond 23u vielen de laatste oogjes dicht. En zo eindigde onze eerste fijne dag!!!

Groetjes van ons allen

Verslag van dag 2:
Na een lekkere nachtrust begonnen we vol enthousiasme aan de 2e dag. Eerst een stevig ontbijt en dan mocht een deel van de groep de paardenstallen zuiver maken. Schoppen, keerborstels, kruiwagens...alles kwam van pas. Na de grote poetsbeurt waren de stallen omgetoverd tot echte hotelkamers. Wat waren de paarden en de kinderen fier.
Het andere deel van de groep heeft potten gemaakt en gebakken. Het waren echte meesterwerken. Nadien werden de groepen gewisseld. Ook hebben we heksenprotten gemaakt, maar wat dat is mogen jullie vrijdag zelf proeven. Na al het werk hadden we een heerlijk middagmaal verdiend.
Eindelijk was het tijd om paard te rijden. Om de beurt mochten alle kinderen een ritje maken. Ze leken echte cowboys en cowgirls. Juf Tanja heeft dit moment dan ook voor iedereen vastgelegd.
Ondertussen heeft juf Miranda er voor gezorgd dat alle dieren eten hebben gehad. Ze trakteerde de diertjes soms ook op wat extra's, maar soms ook op wat nieuws, want welk eten voor welk dier ook weer was,....ja, ...dat was soms een moeilijke vraag. Maar gelukkig klaagde de diertjes niet en aten ze lekker op wat ze kregen.
Nadien nam Jeroen ons mee voor een wandeling, geen gewone wandeling, maar één met een lekker einde, namelijk echte hoeveijs.
De laatste avond hebben we afgesloten met liedjes rond het kampvuur, een leuke kwis en een gote vette pyjamafuif. De details bewaren we, om jullie zelf te vertellen als we straks weet thuis zijn.

Groetjes van de beorderijklassers

Fotocollage: bekijk de foto's.