maandag 31 oktober 2011

Crejakie 2011 Dag 1

Bij de aankomst op de boerderij zaten we vol spanning te wachten om kennis te maken met de andere kinderen. De toffe monitoren deden enkele leuke kennismakingspelen zodat we iedereen leerden kennen. Nadat we een goed team vormde kwam Jeroen. Jeroen gaf ons een rondleiding op de boerderij. Tijd voor het lekkere boerderijeten spaghetti ! Ook de dieren hebben honger laten we hen ook wat eten geven dachten we bij onszelf. Zo gezegd zo gedaan. Wow die handen zien er smerig uit. Maar de zeep is op! Wat nu? Aaah Jeroen heeft een idee laten we zelf zeep maken. De leukste vormen maakten we met zeepvlokken. Na nog wat spelletjes spelen is het weeral tijd om te eten. Lekkere boterhammen. Boehoe, wat voor een avond is het? Het is deze avond Halloween dus een eng spel staatop het programma deze avond. Na veel gegil is het tijd om in ons bedje te kruipen slaapwel ezeltjes, slaapwel zwijntje, slaapwel alle dieren van de boerderij, maar vooral slaapwel mama en papa. Vergeet niet de foto's te bekijken. Klik hier!

dinsdag 25 oktober 2011

vos en haas dag 2

Hoi, hoi,

Hier zijn we weer, wat een drukke dag !
Prima geslapen tot 7u 30...
Dan begon het ochtendritueel; snuitjes wassen, tafels dekken, eten, aankleden en tanden poetsen. En heeeeel luid gezongen voor Tuur zijn verjaardag, Proficiat, 7 jaar vandaag !
Oei, slechter weer vandaag maar niet getreurd, we hebben tekeningen voor Tuur gemaakt, heel hard gewerkt aan onze pompoensoep: groenten gesneden, balletjes gerold, korstjes gesneden. Tomaten en komkommers gesneden, hesp gerold. En nog enkele dieren gevoederd.
's Middags enorm goed gegeten, wat was die zelfgemaakte soep lekker ! Erna nog hesperolletjes, groenten én frietjes !
Namiddag klaarde het gelukkig op en konden we eindelijk ons boerderij-stratego spelen, wat was dat rennen, het ging er hard aan toe, klas Sarah tegen klas Odette, het was heel nipt maar klas Sarah was de sterkste ;-)
Toen het terug begon te druppen konden we wortels happen onder het afdak, afwisselend met koekjes bakken, die we straks nog in zakjes doen om mee te nemen.
Na het avondeten aten we nog een echt hoeve-ijsje, hmmm.
Nu heeft iedereen zijn pyama al aan, ze staan al op de dansvloer voor een heuse party !
Jullie mogen gerust zijn, jullie schatten zullen straks hééél snel slapen...
Tot morgen allemaal, dikke kussen van ons allen !!!

Vergeet niet de foto's te bekijken. Klik hier!

maandag 24 oktober 2011

vos en haas

Dag mama's en papa's !!!

We zijn aan de blog geraakt...wat ging deze dag supersnel, amai !
Door het prachtige weer hier tussen de velden kon onze eerste dag niet stuk.
Na een vlotte rit konden we al snel onze bedjes gaan uitkiezen, het zijn stapelbedden. Het grootste deel van de kinderen logeert op de benedenverdieping en een minderheid op de bovenverdieping. Nadien zijn we kennis gaan maken met Inga (Jeroen heeft een dagje vrij) en met de vele dieren. Een kleine schattige hond Pitoeche, 2 grotere honden Baloe en Cartouche, de geiten, schapen, konijnen, het hangbuikzwijn, 2 pony's, enkele paarden, ganzen, kippen, eenden, ezels...
Nadien was het al snel tijd om middag te eten, macaroni !
Na een korte platte rust zijn we begonnen aan de confituur, veeeeel appeltjes met liefde in blokjes gesneden, gemengd met aardbeien en suiker.
Daarna ons vieruurtje, ice-tea met druifjes (alleen de pitten waren voor sommigen minder leuk).
We hebben ons dan ingedeeld in drie groepjes, de eerste knutselde prachtige stokpoppetjes, de tweede reed flink op de pony's (Sabrina en Bolleke) en de derde groep ging mee met Inga om de dieren te voederen, wat was dat zwaar werk, zeg !
S' Avonds hadden we reuze honger en sneden we een supergroot vers brood af en werden er sla'tjes en beleg genomen en heeel veeel chocoladekruimels!
Af en toe moest er wel een traantje gedroogd worden bij een valpartij'tje of een moeilijk moment maar eigenlijk zijn we super fier op jullie kindjes want het zijn echte schatjes die al enorm flink kunnen zijn en veel plezier maken samen,

vele groeten,

Odette, Sarah,

Miche, Mirjam, Natacha en Murielle

Vergeet niet de foto's te bekijken. Klik hier!

woensdag 19 oktober 2011

Het molentje op de boerderij: het spannende vervolg

Beste ouders, grootouders, nieuwsgierigen,... vandaag zit onze eerste dag er al op. Deze ochtend werden we hartelijk ontvangen door Jeroen. Na het opmaken van onze bedden, een hoeslaken rond een matje krijgen was voor sommigen hier een marteling ;-) zijn we de keuken in gedoken. Speciaal voor halloween hebben we heksenprotten gemaakt. Wat gemaakt, horen wij jullie nu al denken. Ra ra ra ... wij gaan het niet verklappen. Nog even wachten en jullie mogen allen proeven van de heksenprotten van jullie spruit. Onze boeren en boerinnen gingen na een heerlijk bord spaghetti op zoek naar alle dieren van onze boerderij.
Geiten, konijnen, hangbuikzwijnen, ... zoveel om op te sommen.
We hebben ook een ritje mogen maken op de pony 'Bollie' en het paard 'Sabrina'. Met een klein hartje kropen we op de rug van deze lieve dieren. Wat een fijne ervaring!
Na een koekje en glaasje sap hebben we een leuk spel gespeeld: boerderijstratego. We moesten om het meeste kaartjes van het andere team verzamelen. Juf Karen en Jeroen liepen rond om de kaartjes af te pakken, wat hebben we hard gerend. 2B waren de winnaars! Proficiat! Na het avondeten en een zalige douche hebben we een super-coole quiz gespeeld. We moesten foto's herkennen, voorwerpen voelen, ... Morgen weten we welk team er gewonnen heeft.
Nu alle hanen en kippen op stok zijn wensen we iedereen een fijne nacht!
Dikke knuffel en nachtzoen vanuit de boerderij! Slaapwel!


Vergeet niet de foto's te bekijken. Klik hier!

Dag 2
Hallo iedereen,

om half acht riep de haan ons wakker met fijne muziek. Snel kleren aan, snoetjes wassen, eten van een lekkere boterham en we konden er weer tegenaan. Plots kwam er een wagen op het terrein gereden. Wat was dat? Wie is dat? Wat komt die man hier doen? Het is de pottenbakker! Joehoe we mochten allen ons eigen potje maken. Er zitten echte kunstenaars tussen die kapoenen. Ondertussen gingen de anderen hun handen uit de mouwen steken. Stallen proper maken, hooi verversen, ... We mochten weer eens paardrijden en konijnen knuffelen. Voor het middagmaal hebben we Beyza haar verjaardag gevierd! Dank je wel mama voor die overheerlijke muffins. Ook nog even een lekker geurend zeepje gemaakt wat gaat onze badkamer heerlijk ruiken.

Toen was het feest: frietjes op de menu mmmmmmmmmmmmmm. Na de frietjes deden we onze keukenschorten aan en maakten we appel-aardbeienconfituur. Dit kunnen jullie morgen allemaal proeven!

Hoog bezoek want daar stond juf Katrien met Lotte! Fijn dat je er was!

Nu zijn we allen gedoucht en zitten klaar in onze bling bling pyjama. We gaan dansen en feesten. Waar is dat feestje? Hier is dat feestje. (Morgen krijg je de foto's te zien van ons fuifje)

Veel kijkplezier en tot morgen, dikke knuffel van onze varkentjes

Vergeet niet de foto's te bekijken. Klik hier!

Dag 3
Met onze bling bling pyjama gingen we naar discotheek de dolle varkens. Boerin Marie en boerin Josephine hadden voor ons een fijne avond in petto: sterren op de dansvloer. Wat hebben we geshaked, geswingd en gedanst. Er werd ook een mister en miss pyjama gekozen, zie foto's. Het was een leuke avond.

Deze ochtend mochten we een beetje langer slapen. Na het ontbijt was het koffers pakken en een broodje bakken. Nog even gaan knuffelen bij de dieren en afscheid nemen. boehoe, wij willen nog niet naar huis :-(

Nu nog snel een tasje soep en een boterham en dan zijn we echt weg.
Tot zo, dikke knuffel,
boeren en boerinnen van het molentje.

Vergeet niet de foto's te bekijken. Klik hier!

dinsdag 11 oktober 2011

Op de boerderij - dag 2

Onze eerste nacht hier viel best mee. Voor sommigen duurde hij lekker lang, voor anderen was hij iets korter. Na een stevig ontbijt moesten we stevig wat werk gaan opknappen. De stallen van de ezels, paarden en schapen/geiten moesten uitgemest worden. We werkten flink door en lieten de stallen netjes achter. De mesthoop werd als maar groter. Pottenbakker Jan zorgde ervoor dat we allemaal een uniek potje konden bakken. We maakten ook vandaag een ritje op de paarden. De twee rijdieren werden extra in de watten gelegd. Ze werden flink geborsteld door echte kenners. Het middagmaal was een feest! Frietjes met curryworst, verse groentjes uit de moestuin hier en een hardgekookt eitje erbovenop. Er werd gesmuld! In de namiddag staken we opnieuw de handen uit de koksmouwen. We maakten heksenprotten. Geen paniek, het klinkt slechter dan het smaakt. Heksenprotten zijn gezonde koekjes met een geheime kruidenmix. Daarna speelden we het grote groentenspel. Een klassieker voor al wie ooit op de boerderij geweest is. We liepen tot de tong op onze tenen hing en kregen ondertussen ook wat te eten (wanneer je getikt wordt, moet je het stukje groente dat je wilde overbrengen opeten; zo'n vers stukje look smaakt best speciaal!) Na het avondeten schrobden we al het vuil weg onder de douche. Vervolgens luisterden we naar een verhaaltje voor het slapen gaan. Morgen gaan we brood bakken en nog een spel spelen over de boerderijdieren. Tot morgen hoor! Wij gaan hier nog wat schaapjes tellen ... Klik hier om de foto's te bekijken.

maandag 10 oktober 2011

Op de boederij - dag 1

Boerenspreuk: Men krijgt altijd het weer dat men verdient. Na een fijne busrit zonder file, bereikten we de bestemming voor onze driedaagse. Boer Jeroen stond ons reeds op te wachten. We brachten de bagage naar de slaapzaal en kregen een eerste rondleiding bij de dieren. Van Jeroens uitleg staken we heel wat op. Wist u bijvoorbeeld dat ganzen blauwe ogen hadden? Dat het mannetje van de eend woerd heet? En dat men van varkensharen verfborstels maakt, en vroeger zelfs tandenborstels? Na het heerlijke middageten (spaghetti) staken we de handen pas echt uit de mouwen. We maakten confituur van appels en aardbeien. De dieren (en dat zijn er veel) hadden ook dringend eten nodig. Ondertussen maakten we ook onze eerste ritjes op de paarden, een beetje zoals op de kermis, maar dan veel leuker. Na een vieruurtje gingen we er nog eens stevig tegenaan. Tijdens een spel boerderijstratego probeerden we zoveel mogelijk dierenkaartjes van de andere ploeg te winnen. En nadat we stevig wat boterhammen naar binnen hadden gespeeld, kropen we gezellig samen rond het kampvuur. We zongen enkele liedjes met de gitaar en luisterden naar een spannend verhaal over Vadertje Tijd die voor altijd in slaap viel. Ook onze ogen vielen bijna toe. Tijd om onder de wol te kruipen dus. Slapen jullie ook maar lekker thuis. Alles verloopt hier prima. En natuurlijk tot morgen voor meer boerderijpret. Naar het schijnt mogen we er morgen een potje van maken, zo eentje van klei. Klik hier om de foto's te bekijken.

donderdag 6 oktober 2011

Tweede leerjaar dag 2

Zoals beloofd nog wat nieuws vanop de boerderij. Na het avondeten hebben we onze snoet even opgefrist en de tanden gepoetst. En toen ... was het tijd voor... een verhaal bij het kampvuur! Om 20 u lag iedereen met pyjama en nachtzoen in zijn bed. De ene lag al wat sneller in slaap dan de ander en na een (korte) nacht waren we weer helemaal klaar om aan onze dag te beginnen. Het weer liet het vanochtend al afweten; volop regen en wind! Gewapend met onze regenjas en onze laarzen gingen we vol goede moed aan de slag. Op het programma vandaag: brood bakken, dieren verzorgen, het spel van de koe en een ijsje eten! We verwachten na zo'n gevulde dag een zeer rustige terugreis naar Ottenburg. We zien jullie straks op de parking! Groetjes, De juffen en het tweede leerjaar. Klik hier om de foto's te bekijken.

woensdag 5 oktober 2011

Dag allemaal, We brengen jullie alvast het nieuws van onze eerste dag op de boerderij. Na een beetje file zijn we rond 10 u op de boerderij aangekomen. Daar hebben we eerst even de koffers naar de slaapzalen gebracht en alvast een bedje uitgekozen. Dan was het tijd voor een uitgebreide rondleiding en kennismaking met de dieren. Jammer genoeg was de zon ver zoek en was een regenjasje geen overbodige luxe, maar niets waar echt stoere boeren en boerinnen niet tegenkonden... Daarna hebben we onze bedjes slaapklaar gemaakt en tot onze verbazing doken er heel wat briefjes van het thuisfront op. Om half één was het dan eindelijk tijd voor een heerlijke spaghetti. Er is nogal gegeten!!! Even tijd voor ontspanning om dan weer aan de slag te gaan. En het was nodig want we hadden nog heel wat werk voor de boeg: zelf confituur maken, kaarsen rollen en paardrijden. Het resultaat hiervan kan je op de vele foto's bekijken. Nu zitten we allemaal aan tafel lekkere boterhammen te eten. Dat zal smaken! We proberen morgen in de voormiddag nog een berichtje op de blog te zetten om te laten weten hoe onze nacht en onze tweede dag verlopen is. Veel groetjes en dikke knuffels van ons allemaal! De juffen en de kinderen van het tweede leerjaar! Klik hier om de foto's te bekijken.

dinsdag 4 oktober 2011

Eerste dag op de boerderij met de Letterboom

Dag lieve ouders, Met een beetje vertraging is hier dan toch een eerste berichtje van op de boerderij. We zijn ongeveer om 10u goed aangekomen en na een eerste rondleiding zijn we er onmiddellijk stevig ingevlogen! We hebben al fijn gespeeld en ook hard gewerkt. We hebben confituur gemaakt, zeepjes gemaakt, met de konijntjes en de geitjes gespeeld en paard gereden. Jullie merken het, vervelen doen we ons hier zeker niet! Nu liggen we allemaal in ons bedje zodat we morgen vroeg goed uitgerust zijn. Tot morgen iedereen! Dikke kussen van de boeren en boerinnen van 1a en 1b Klik hier om de foto's te bekijken.