vrijdag 16 december 2011

gezellige boeren en boerinnekes dag 3

Hier zijn we weer, voor de laatste keer.
Door het goedemorgenlied stonden we vrolijk op.  De regen kon ons humeur verpestten maar we trekken er ons niets van aan.  Algauw gingen we aan de slag: brood bakken, valies volproppen, heksenprotten maken. We vierden de verjaardag van Wout met een lekkere chips en oasis.  
Na de broodmaaltijd van deze middag was er nog een activiteit.
Na het afscheid van de boerderij met zijn schattige dieren en lollige boeren, namen we de bus schoolwaarts.  Dit was een fantastische driedaagse om nooit te vergeten!
Bedankt Jeroen en Koen om dit zo tof en aangenaam te laten verlopen.  't Was top! Dank u Carine voor het verblijf en merci Mario voor de hulp met blog en internetperikelen.

Vergeet niet de foto's te bekijken. Klik hier!

donderdag 15 december 2011

gezellige boeren en boerinnen dag 2

We startten de dag al met enkele vroege vogels.  Gelukkig bleven die nog in bed tot om half 8 het goedemorgenlied klonk.  Na het ontbijt ging ons avontuur op de boerderij verder.  Vandaag konden de overige kinderen op de pony rijden, we maakten lekkere, mooi versierde koekjes, we rolden kaarsen, de dieren kregen hun hapjes.  Tussendoor was er weer volop tijd om met de dieren te spelen en te knuffelen.  Dat ene lieve zwarte konijntje is er wel eentje: ontsnappen naar de ezelweide, teruggebracht door de kinderen, ontsnappen naar de ponyweide, teruggebracht, enz...  Ook het uitmesten van de stallen kwam vandaag aan bod: modder en str... troef.
We verwenden onze maagjes vanmiddag met frietjes en frikandellen, tomaat, komkommer en een eitje. Alweer werden bij het avondmaal veel boterhammen naar binnen gespeeld.  Wat doet die boerenbuitenlucht toch eten!
We sluiten de dag af met een mini-disco.  Als de beentjes dan genoeg gestrekt zijn, zullen die oogjes wel moe zijn en wie weet bij sommige iets rapper toevallen dan gisterenavond.  Morgen staat er ons weer vanalles te wachten.  Slaapwel...

Vergeet niet de foto's te bekijken. Klik hier!

woensdag 14 december 2011

gezellige boeren en boerinnekes dag 1

Vandaag was het voor ons zover; boerderijklas!  We kwamen aan in Pulle na een lange busrit.  We sleurden onze valiezen naar de slaapkamers en konden algauw ons beddeke installeren.  
Onze nieuwsgierigheid naar wie hier allemaal op de boerderij woont, verdween toen boer Jeroen ons rondleidde.  We zagen geiten, schapen, kippen, honden, paarden, konijnen en het hangbuikvarken.  Zelfs bij wie een beetje schrik had, kon er toch een aaizeke vanaf.
Boer Jeroen is super maar spreekt soms precies een beetje een andere taal.  Jah, is het nu dat Antwerps of ... ?
Met grote honger gingen we dan eindelijk aan tafel.  De soep en spirelli's met bolognaisesaus smaakten heerlijk!  Werkjes zijn hier plezant: afwassen en tafel dekken.
In de namiddag konden we een ritje maken op de pony, dieren voederen en zeepjes maken.   De regen was eventjes spelbreker en daar konden enkelen - waaronder juf Trui - de natte gevolgen van dragen.
's Avonds kregen we brood met beleg en dat smaakte naar meer en meer en meer.
Voor het slapengaan genoten we van een gezellig kampvuur en zongen we uit volle borst.  'Vrolijke vrienden' is hier ons succesnummer.
Na het verhaaltje-voor-het-slapen-gaan van juf Floor was het oogjes toe en snaveltjes dicht... Tot morgen!

Vergeet niet de foto's te bekijken. Klik hier!

Dag 3

Onze laatste dag begon vrolijk met het goeiemorgenlied. De meeste kinderen waren dan al wakker.
Het opruimen van de kamers verliep vlot. Voor velen was het de eerste keer dat ze met pak en zak alleen op reis gingen. Dankzij de goede voorbereiding van mama en papa konden ze zelf hun valies in- en uitpakken.
Na het ontbijt maakten we het deeg voor een lekker broodje.
Rond 10u30 kregen we bezoek van onze vriendjes uit het eerste leerjaar.
Juf Floor verraste ons nog met een boerderijspel op het plein.
Terwijl de nieuwkomelingen een warme maaltijd kregen, verorberden wij een broodjesmaaltijd.
Nu onze kinderen kaarsen rollen, maken wij de zakjes met zelfgemaakte schatten klaar om jullie straks te laten meegenieten.
Mama en papa, broers en zussen, we komen eraan!
't Was goed, we zijn content.
Heel leuk vonden wij de vele brieven en reacties op de blog. Ook de kinderen waren hier erg mee gediend.

Succes, eerste leerjaar, we wensen jullie een leuke tijd op de boerderij, goed weer en een degelijke nachtrust toe!
Hopelijk hebben de kippen en konijnen nog wat energie over om met jullie te spelen :-)


Een extra dankjewel aan juf Floor die ons vergezelde en nu ook het eerste leerjaar zal begeleiden, Jeroen en Koen die de boerderijtijd opleukten, Carine voor de gastvrijheid en Mario voor het vele geduld met de eerste blogstappen van de juffen.

Groetjes,
juf Gudrun, juf Stefanie en juf Véronique
Vergeet niet de foto's te bekijken. Klik hier!

dinsdag 13 december 2011

Dag 2 op de boerderij


Geeeeuw...
Om 7u30 werden we gewekt door het Goeiemorgenlied. Sommige kinderen sliepen nog, want de hardnekkigste wakkerblijvers deden hun ogen pas dicht rond 22u15.
De kinderen sliepen rustig, maar de juffen moesten bekomen van een stormachtige nacht ;-)
De regen hield aan, dus maakten we heksenprotten (havermoutkoekjes) en strekten even de benen op een vrolijk deuntje. De post uit Waregem zorgde voor veel blije gezichtjes.
Toen de zon eventjes kwam piepen, gingen we de dieren voederen. Met de kruiwagen haalden we hooi voor de geiten en de paarden. De kippen aten uit de handen van de durvers. Ook het hangbuikzwijn at er gretig uit. 
Na de heerlijke spaghetti was er wat vrije tijd. De ene groep koos voor een rustige siësta op bed, de andere voor een actief buitenspeelmoment. De regen van vannacht toverde de boerderij om in een heuse modderpoel. Gevolg : vuile kleren, maar o zoveel plezier!
We mochten ook paardrijden en de paarden borstelen. Sommigen klauterden al gezwind zelf op de pony, anderen overwonnen hun eerste angst. 
Nu gaan we confituur maken.
We sluiten de avond rustig af met een gezelschapsspel en proberen op tijd de oogjes en snaveltjes te sluiten... (zal niet zo moeilijk zijn deze keer)
Morgen bakken we ons eigen broodje en verwachten we rond 10u30 onze eerste leerjaren.
Het wordt even druk op de boerderij, maar om 15u stappen we alweer op de bus. 
Morgen volgt er hier nog een laatste verslagje. 
De leukste verhalen hoor je later op de dag wel van je eigen boerke of boerinneke.
Groetjes van de moddermeiden.


Vergeet niet de foto's te bekijken. Klik hier!

maandag 12 december 2011

Dag 1 op de boerderij

De busrit was lang, volgens sommigen véél te lang. Tot overmaat van ramp zette de gps van de chauffeur de bus op het verkeerde wiel, en was de bestemming plots Lille. Foutje. Gelukkig is er een Lille vlak bij Pulle en arriveerden we niet in Rijsel. Een landelijk bruggetje dat maar 5 ton verdroeg, kon de 13 ton zware bus niet over. Dat werd dus achteruitrijden geblazen op de smalle kronkelweg. Maar even later zagen we eindelijk de boerderij.
We werden enthousiast onthaald door 2 jonge boeren, waarvan de éne ... jawel : uit West-Vlaanderen!
Na de verkenning van de boerderij smulden we van heerlijke, Antwerpse frietjes met kouwe pla.
De workshop zeepjes maken zette de zaal in een veelheid aan geur en kleur.
Nadien werden we in 2 groepen verdeeld. De ene groep mocht paardrijden, terwijl de andere de dieren voederde.
De kippen werden op stang gejaagd door één van de 3 labradors die de kans zag om te ontsnappen. Die deugniet zorgde voor een hilarisch spektakel. Na het vieruurtje wisselden de groepen.
Bij het avondmaal zorgde het buffet voor een ruime keuze aan beleg. Sommigen konden aan de verleiding niet weerstaan om hun boterhammen te beleggen met zowel hartig als zoet samen. Ahum... hopelijk zijn de magen sterk genoeg om nachtelijke ongemakken te vermijden.
Aangezien de voorspelde regen voorlopig uitbleef, genoten we van een gezellig kampvuur. We evalueerden hier samen onze eerste kampdag. Iedereen was dolenthousiast!
Na het tandenpoetsen genoten we van een rustig gezelschapsspelletje of een strip.
Tot slot las stagejuf Floor een boerderijverhaal voor.
Dan was het tijd voor welverdiende rust. Eindelijk mochten we gezellig in de slaapzak... want die riep ons al de hele dag. Maar of we moe waren?!
Wordt vervolgd...

Vergeet niet de foto's te bekijken. Klik hier!

GVBS Mozaïek


Wij vonden het KOE-plezant op de boerderij! We aten als paarden en speelden als dartelende lammetjes.
Voor de meesten waren het twee hazenslaapjes, gelukkig was iedereen 's morgens redelijk fris als een hoentje!
Soms een paar koppige ezels, maar al bij al voelde iedereen zich kiplekker!
Kortom, het was TOPPERDETOPPERDETOP!!'

De jongens, meisjes en juffen uit 2a & 2b van GVBS Mozaïek