vrijdag 20 januari 2012

Wisterzee, dag 4

Bekijk hier de foto's. Klik hier!

donderdag 19 januari 2012

Wisterzee, dag 3

Bekijk hier de foto's. Klik hier!

woensdag 18 januari 2012

Wisterzee, dag 2

Bekijk hier de foto's. Klik hier!

dinsdag 17 januari 2012

Wisterzee, dag 1

Bekijk hier de foto's. Klik hier!

donderdag 12 januari 2012

DAG 4
Laatste blog van deze heerlijke week.
De voormiddag begon met kaarsen maken en het deeg kneden voor onze koekjes. De koekjes werden in de namiddag gevormd, gebakken en opgegeten.
Tijdens het kneden van het deeg, voederden klas Hilde en klas Hanneliese de dieren. Daarna was het wisselen. 's Middags aten we fish-sticks of vlees met spinaziepuree.
Na de middag was het voor een aantal kinderen platte rust.
Om 14.00 uur begonnen Hilde en Hanneliese met paardrijden en dieren knuffelen. De dieren hebben nog nooit zoveel liefde gehad. Klas Katrien en klas Kristel maakten zandkoekjes en versierden die met chocolade, suiker en speculaas. Nadien wisselden we van activiteit.
Als vieruurtje aten we dus koekjes. Normaal gingen we nog wat sporten maar de weergoden beslisten anders. Inga toverde prompt een nieuwe quiz uit haar mouw.
Vanavond sluiten we onze week af met een heerlijk pyjama feestje.
Slaapwel allemaal en tot morgen.
Dikke knuffels van jullie lieve kapoenen.

Vergeet niet de foto's te bekijken. Klik hier!

woensdag 11 januari 2012

DAG 3

Hier zijn we weer.
Deze voormiddag maakten we 'HEKSENPROTTEN'! Laat jullie verrassen wanneer ze thuis komen.
We werkten opnieuw in 2 groepen.
Klas Hilde en klas Hanneliese voelden zich geroepen om onmiddellijk te beginnen aan die heksenprotten. Klas Katrien en klas Kristel lieten de 4 honden uit, een fikse wandeling om onze dag te beginnen. Daarna wisselden we van activiteit. Terug thuis van de wandeling ontdekten we een leuke verrassing: POLITIE!
2 dappere politiemannen kwamen in het dorp hun paarden trainen en hadden veel zin om ons wat uitleg te geven. De moedigen onder ons bestegen het REUZEpaard. Wat waren we onder de indruk. Dankuwel, lieve politiemannen.
Worst met appelmoes en puree gaf ons de nodige energie om te gaan paardrijden en de dieren te voederen. We zijn bijna volleerde boeren.
Vieruurtje eten en wat tekenen, want het regende lichtjes.
Na het avondeten testte Inga onze kennis van de dieren. Raadseltjes, geluiden nabootsen, ... En de blauwe ploeg behaalde een monster-score.
Douchen, tandenpoetsen voor klas Katrien en klas Kristel. De andere groep speelde het grote piratenspel onder de bekwame leiding van Kapitein twee-oog Wannes en Kapitein papegaaienmans Sofie.
Moe en voldaan liggen we nu in ons bedje. Nog 2 nachtjes slapen!!

Vergeet niet de foto's te bekijken. Klik hier!

dinsdag 10 januari 2012

DAG 2!!!! Dankzij alle goede wensen van alle bloggers, hadden we een goede nachtrust. Daar was de goede buitenlucht ook niet vreemd aan .... Na het ontbijt en alle andere ochtendrituelen stond Inga klaar met 2 activiteiten. Klas Hanneliese en klas Hilde sprongen onmiddellijk op het paard terwijl de andere groep zeepjes maakte. Halverwege de ochtend wisselden we van activiteit. Tussendoor konden de konijntjes ook volop genieten van onze knuffels. Wat een verrassing: FRIETJES!!!! met komkommer, tomaat, hesp en ei. We smulden ons weer lekker rond. Tijdens de siësta schreven we kaartjes, dus hou jullie brievenbus in het oog. Na de middag het zware werk. De ezels, kippen, paarden, geiten en schapen kregen van ons een proper bedje en lekker eten. Een vieruurtje met een chocokoek en appelsap gaf ons energie om nog wat te sporten en te spelen. Deze avond boterhammen eten, douchen en een creatieve avondactiviteit. Geniet van de foto's en tot morgen! Vergeet niet de foto's te bekijken. Klik hier!

maandag 9 januari 2012

Ter Bank in het Groenhof

WAAAUWW, WOOOOOW, AMAAAAAAAIIIII!!! Het lijken wel oerkreten maar nee, het zijn kreten van verbazing. Kippen, konijnen, ezels, paarden, ganzen, schapen, geiten, .... Zo veel te bekijken, te voelen, te doen, te pakken. We wisten niet waar te beginnen. Gelukkig waren Inga en Koen aanwezig om ons een beetje te organiseren. Eerst de kamer verkennen en overhoop leggen. Bedden maken, zaklampen testen, tandenborstels verstoppen en koffers uitpakken. Ik slaap vanboven, NEEEEEEE, ikke. Na heel wat gerommel en gesleur aan de valiezen zijn we eindelijk geïnstalleerd. Buiten gekomen roept Inga ons samen om alles te verkennen en natuurlijk enkele belangrijke afspraken te maken. Heerlijk zo buiten, ravotten, verkennen en spelen. Om 12.30 aten we GROENE soep en heerlijke macaroni met bolognaise saus. Wat nu? Wat daarna? Waneer gaan we paardrijden? Allemaal vragen die opgelost worden met onze daglijn. We overlopen de namiddag en die ziet er goed uit. Eerst maken we allemaal samen overheerlijke aardbeienconfituur met een beetje appel. Lekker plakkerige handen van al dat fruit snijden en mengen. Handen wassen en dan het echte werk: klas Hilde en klas Hanneliese beginnen aan het voederen. Klas Kristel en klas Katrien gaan paardrijden en konijnen knuffelen. Na het vieruurtje was het wisselen. Man, wat is het nog vroeg donker. Voor we het wisten was onze tijd op. Nog een beetje voetballen in de tuin tot onze vriendelijke hond de bal te pakken kreeg. Gevolg: bal kapot!! Daarna alle hongerige maagjes stillen. Wat kunnen die eten!!! Boterhammen met kaas, salami, hespenworst, siroop, choco, confituur, ... MMMMMMMMM Na het eten merkten we al een paar vermoeide kindjes op. Klas Kristel en klas Katrien gingen douchen en dvd kijken. Klas Hilde en Hanneliese zochten GEESTEN en werkten creatief op doek. Na al die indrukken en activiteit zijn we moe. Dus bedtijd, maar eerst nog het verhaal van " De fantastische meneer Vos". SLAAPWEL!!!! PS: JULLIE KUNNEN REAGEREN VIA DEZE BLOG. DRUK OP DE LINK "REACTIE PLAATSEN". WIJ KUNNEN DIT DAN AFDRUKKEN EN VOORLEZEN AAN DE KINDEREN. FOTO'S KOMEN ER OOK NOG BIJ, MAAR MISSCHIEN MAAR MORGENVROEG.

Vergeet niet de foto's te bekijken. Klik hier!