donderdag 6 december 2012

De Kleine Jacob maakt de boerderij onveilig, deel 2

Lieve mama's, papa's, broers, zussen, oma's, opa's en alle vrienden van de school.

Na een rustige en geslaagde eerste nacht, werden we om acht uur gewekt door de juffen. Buiten lag de sneeuw al op ons te wachten, maar eerst was het tijd voor een lekker ontbijt.

In de eetzaal stond er bovendien ook nog een verrassing voor ons klaar… De Sint had voor ons wat lekkers achtergelaten, mmm! Ook hebben we wat nieuwe boeken gekregen om onze klasbib aan te vullen.

Met volle buikjes trokken we het sneeuwlandschap in om de stallen uit te mesten. Nooit geweten dat kippen, ezels, paarden, hangbuikzwijnen, schapen en geiten zoveel rommel konden maken! Het was hard werken geblazen, nog meer dan tijdens een moeilijke wiskundeles. Natuurlijk hadden we er ook veel plezier in. De juffen hebben ons ook verteld dat wij echte boeren en boerinnen zouden kunnen zijn, leuk hé!

Voor de allereerste keer hebben we ook potten gemaakt. Het leek makkelijk, maar daarin hebben we ons goed laten foppen. We gaan jullie nog niet vertellen hoe onze creaties eruit zien, dat mogen jullie binnenkort zelf ontdekken. Spaghetti stond deze middag op het menu, hier hebben we van gesmuld!

Na het opdoen van wat krachten, was het tijd om paard te rijden en de dieren te voederen. Van al dat voederen kregen we zelf ook wel honger! Daarom mochten we heksenprotten maken. Klinkt vies, maar het is ooh zo lekker! Wanneer we thuis zijn mogen jullie allemaal eens proeven.

’s Avonds nog een beetje gedanst, gezongen en alles gegeven. Nu voldaan het bedje in! Morgen is het al weer de laatste dag, wij hopen op een dik pak sneeuw zodat we ons morgen nog eens extra goed kunnen amuseren.

Lieve slaapwelkusjes en tot morgen,
jullie kapoenen.

Bekijk hier de foto's. Klik hier!

woensdag 5 december 2012

De Kleine Jacob maakt de boerderij onveilig, deel 1

Liefste mama's, papa's, broers, zussen, oma's, opa's en alle vriendjes van de school.

Na een rustige busrit zijn we veilig aangekomen op de boerderij.
Hier werden we meteen aan het werk gezet door Inga: konijntjes knuffelen, babyhangbuikzwijntjes eten geven uit de hand, kippen vangen, ganzen bekogelen met graantjes, ezels aaien en schapen voederen.

Van al dat harde werk begon ons buikje wel te knorren! Het werd een echt FRIETJESfestijn, mmmm.

Toen het begon te regenen, mochten we lekker warm binnen blijven. Fruitjes snijden om confituur te maken was onze nieuwe opdracht. Wat suiker toevoegen en dan ... eventjes proeven! LEKKER!

Helemaal opgewarmd, lekker ingeduffeld, trokken we naar de paardenwei. Leuk, een ritje op een paard of pony en dat tijdens het neerdwarrelen van sneeuwvlokjes. Het leek wel een sprookje.

Maar toen ... bezoek! De Sint, in levende lijve, met zijn knecht en heel wat lekkers.

Kaarsen rollen stond ook nog op het programma. Hiervoor gebruikten we echte bijenwas.

Na eten, douchen, tanden poetsen, bed in, een nachtzoen van vier juffen en een kei leuk verhaal, hopen wij nu op een rustige nacht!

Wij genieten hier met volle teugen van al die flinke kinderen!!

Lieve groeten van jullie varkentjes :-)

P.S.: Wisten jullie dat de kindjes van het tweede ongelooflijk veel kunnen eten?!

Bekijk hier de foto's. Klik hier!