dinsdag 22 oktober 2013

de step dag 2

Hoi hoi! Onze tweede kampdag zit er ook alweer bijna op. Wat gaat de tijd snel! Vanmorgen maakten we de stallen schoon, voederden we de dieren, hebben we paard gereden en we maakten ook pompoensoep. Maar of die ook lekker is, weten we zo meteen want dan mogen we ervan gaan smullen! Namiddag hebben we heksenprotten gemaakt. Mmmmmmmmmm! Er was ook een zoektocht van Wally. Met opdrachten en cryptische omschrijvingen moesten we op zoek gaan naar de schat. En wat was de schat? Chips voor vanavond op de fuif! Benieuwd of DJ Wally op zal komen dagen??? De kinderen hebben al de hele dag naar aanwijzingen zitten zoeken… ☺ En na het eten… op naar de fuif! Lieve groetjes van ons allemaal!  Klik hier!

de step dag1

Goeiemorgen iedereen, Onze eerste kampdag was zoals het weer... SCHITTEREND! Toen we aankwamen, aten we lekkere cupcakes van Till en Britt. En met gevulde buikjes gingen we kennismaken met de dieren: geiten, schapen, ganzen, eenden, kippen, hangbuikzwijnen, konijnen, ezels, paarden. En niet tevergeten de hond Pitouche! Wist je dat een mamageit mieke heet?? En wist je dat onze kapoenen heel graag in de modder spelen?? :-) En wist je dat Noa de beste Wally-vinder is van de hele boerderij?! We maakten lekkere confituur, een leuke Wallytrekpop. We verzorgden de dieren en we mochten paardrijden. SU-PER!! Groetjes van ons allemaal!  Klik hier!

vrijdag 18 oktober 2013

sint agnes dag 3

Vandaag laatste dag voor de 2de klassers op de boerderij 't Groenhof. Na het opruimen van de kamers, bakten we een broodje en voederden wij de dieren. Het broodje kunnen we vanavond opsmullen samen met onze zelfgemaakte confituur. Na deze 3 onvergetelijke dagen op de boerderij, brengen we een zak vol verrassingen mee naar huis. over al onze belevenissen zullen we nog lang kunnen napraten.  Klik hier!

donderdag 17 oktober 2013

sint agnes dag 2

Tweede dag van de 2de klassers op de boerderij 't Groenhof in Pulle. Na een rustige nacht werden we vanmorgen wakker onder een winderige hemel. Deze voormiddag bakten we heksenprotten (koekjes), maakten we het konijnenhok, de stal van de ezels en de geiten proper. We mochten ook nog paard -en ponyrijden. 's Middags werden we verrast met spaghetti en een fijne groentesaus. In de namiddag rolden we kaarsen en mochten we de dieren voederen. Na een prachtige zonsondergang en een gezellig kampvuur, zzz, slapen we als een roosje!  Klik hier!

woensdag 16 oktober 2013

sint agnes dag 1

Vandaag kwamen de 2de klassers van Sint-Agnes Hoboken aan op de boerderij 't Groenhof. We werden hier hartelijk onthaald. In de voormiddag maakten we kennis met de dieren van de boerderij. Als middagmaal kregen we heerlijke frietjes. 's Namiddags hebben we op het paard en op de pony gereden en mochten we de dieren voederen. Daarna maakten we lekkere confituur. Na een drukke dag gingen we zzz... slapen.  Klik hier!

donderdag 10 oktober 2013

sint ursula klimop dag 2

hier zijn de laatste foto's van jullie kapoenen  Klik hier!

woensdag 9 oktober 2013

Sint-Ursula Klim Op

Dag 1: Na een vlotte rit bereikten we de boerderij. We brachten onze zware tassen en zakken naar de slaapkamers. Hier en daar klonk gezucht en gekreun. Natuurlijk vlogen we er meteen in met boer Koen. We maakten kennis met alle dieren en gaven ze ook te eten. Wist je dat ganzen goede bewakers zijn en dat ze van varkensharen verf- en tandenborstels maken? Sommige snelle kids slaagden er zelfs in om een kip te pakken te krijgen. Wanneer zo'n kip uit je hand eet, kriebelt het zelfs een beetje. Daarna werkten we in twee groepen. De ene groep ging de bedden installeren, terwijl de andere ging paardrijden. Iedereen heeft zeker een ritje mogen maken en morgen doen we dat nog een keer. Er is zelfs een heel groot paard bij. Van al dat rijden en bedden opmaken begonnen onze buiken geweldig luid te knorren. We aten super lekkere frietjes met worst, tomaatjes, ei en komkommer. En als toetje was er heerlijke pudding. In de namiddag stroopten we stevig onze mouwen op. Eerst maakten we heksenprotten. Geen paniek hoor! Ze smaken veel beter dan dat ze ruiken. Als we thuis zijn, mogen jullie zeker eens een protje proeven. Ondertussen borrelt de zelfgemaakte confituur zelfs op het vuur. De hele namiddag was de zon van de partij. Met wat geluk zitten we dadelijk ons boerderijlied te zingen rond het kampvuur. Natuurlijk gaan we straks heel flink slapen. En morgen belooft ook een heerlijke dag te worden. Dan bakken we brood en potjes. Rijden we nog eens paard en moeten we zelfs de stallen van de ezels en de paarden uitmesten. Diegenen die vannacht het luidst snurken, moeten morgen het stalwerk opknappen. Veel kussen van alle Klimopjes.  Klik hier!