vrijdag 28 februari 2014

sint rumoldus dag 3

Beste mama’s en papa’s, Dankuwel om zo hard te duimen…de weergoden waren ons gunstig! Of waren het meester Philippe, juf Ria en juf Tinne die het ‘droge’ weer hadden meegebracht? Het maakte al niet uit. Waar we zolang naar hadden uitgekeken is gelukkig kunnen doorgaan…een spetterend kampvuur met toffe liedjes… JIIIHAAAH! Onze laatste dag begonnen we met een mooi opkomend zonnetje, om dan vervolgens de dieren te voederen en brood te bakken…NJAMNJAM! Uiteraard kunnen jullie daar ook nog van proeven, want we nemen straks ons eigen brood (alsook koekjes, confituur, kaarsen en stinksokken) mee naar huis. Nu gaan we snel onze veters knopen. Er wacht ons nog een wandeling naar de ijshoeve…rarara wat gaan we smullen? (De foto’s van de ijshoeve zullen we hier later nog opzetten). Groetjes en tot straks!!! 2A, 2B, de juffen en de meester
Bekijk hier alle foto's Klik hier!

donderdag 27 februari 2014

sint rumoldus dag 2

Dag lieve mama’s en papa’s, Na een goede nachtrust hebben we ons vandaag echt wel bewezen: volwaardige boeren en boerinnen…dat zijn wij! Na de ochtendgymnastiek vlogen we er direct in: hokken kuisen, paarden kammen en potten bakken. Het ging allemaal met het grootste gemak. Omdat we ‘boer’ Jeroen goed hadden geholpen, hadden we ons middagmaal dubbel en dik verdiend….hmmm….frietjes!!! Na de middag gingen we kaarsen en confituur maken om dan vervolgens nog lekkere koekjes ‘heksenprotjes’ te bakken. Hopelijk is het vanavond terug droog, dan kunnen we straks rond het kampvuur onze laatste avond doorbrengen. Jullie horen het al…ook DAG 2 was tot hiertoe FORMITASTISCH! Tot morgen! 2A, 2B, de juffen en de meester
Bekijk hier alle foto's Klik hier!

woensdag 26 februari 2014

Dag liefste ouders...hier volgt ons eerste verslagje. Vanmorgen zijn we veilig aangekomen op de boerderij. Mooi weer, leuke activiteiten...en lekkere spaghetti. Hopelijk kunnen jullie net zoals ons genieten van onze eerste dag...veel plezier met het bekijken van de foto's. Groetjes van 2A, 2B, de juffen en de meester.
Bekijk hier alle foto's Klik hier!

dag 3 bs lutgart

Hier zijn de laatste foto's van jullie kapoenen...
Bekijk hier alle foto's Klik hier!

dinsdag 25 februari 2014

Dag 2: dinsdag, 25 februari 2014.

Ook vandaag waren de weergoden ons gunstig gezind. Er stond ons weer een drukke dag op de boerderij te wachten. Stallen uitmesten, potten draaien, dieren voederen, paardrijden, heksenprotten bakken, confituur maken en een groentenspel. Kortom: geen tijd om ons te vervelen. Na het avondeten hebben we nog wat geknutseld en daarna was het tijd voor een verfrissende douche. Vervolgens kropen we moe maar voldaan in onze bedjes. Goede nacht en tot morgen.

1ste leerjaar van basisschool Sint-Lutgart Tongeren

Bekijk hier alle foto's Klik hier!

Dag 1: maandag, 24 februari 2014

Na een vlotte busreis kwamen we rond 10.15 uur aan in Pulle. Daar werden we verwelkomd door Koen. Na de kennismaking met de dieren maakten we onze bedjes op. Vervolgens stond de spaghetti al klaar. Toen onze maagjes gevuld waren, was het tijd om te gaan paardrijden en de dieren te voederen. Na het vieruurtje speelden we het spel boerderijstratego. Daarvan hadden we weer honger gekregen en smulden we lekkere boterhammen. Een briefje schrijven, een zakje versieren, wassen, tanden poetsen en daarna vermoeid de bedjes in. We kijken terug op een superleuke, zonnige dag!

1 ste leerjaar van basisschool Sint-Lutgart Tongeren

Bekijk hier alle foto's Klik hier!

vrijdag 21 februari 2014

de lettertuin dag 5

Hier zijn de laatste foto's

Bekijk hier alle foto's Klik hier!

donderdag 20 februari 2014

Donderdag 20 februari 2014

Vandaag zijn we er meteen ingevlogen. Sommigen wel met een heel schorre stem en de ene al wat vermoeider dan de andere. Na het ontbijt kregen we bezoek van de pottenbakker. We hebben in groepen gewerkt. Eén groep pottenbakken, de tweede groep hielp met het uitmesten van de konijnenhokken. We wisselden af zodat elke groep alles kon doen. De voormiddag sloten we af met het groentespel. En ja hoor, iedereen proefde van de tomaten, komkommers en zelfs look! De voormiddag was enorm snel voorbij. Na een lekkere maal hebben we allemaal samen "heksenprotten" gemaakt. Vervolgens konden de kinderen kiezen tussen honkbal, paardrijden of de dieren voederen. Iedereen amuseerde zich kostelijk.
Voor het avondeten speelden we allemaal samen het reclamespel en maakten we gekleurd zout. Ook de juffen deden weer mee. We hebben ons reuze geamuseerd. En het plezier bleef maar duren. Na het avondmaal ging iedereen zich douchen om daarna onze laatste avond te vieren op de boerderij en dit met een quiz, gevolgd door een pyama-party! Groot feest! Onze boerderijklassen zitten er spijtig genoeg bijna op. De laatste nacht is aangebroken. Wat vliegt de tijd hier!

Slaapwel en tot morgen!

Bekijk hier alle foto's Klik hier!

woensdag 19 februari 2014

de lettertuin dag3

We werden wakker met een stralend winterzonnetje. Na een stevig ontbijt konden we er weer invliegen. We maakten samen overheerlijke confituur. Daarna werkten we weer in een doorschuifsysteem. Eén groep mocht de dieren voederen, stallen uitmesten en de andere groep mocht weer paardrijden. Na deze drukke voormiddag hebben we lekkere frietjes gegeten. In de namiddag hielpen we met het opruimen van de geleverde dierenvoeding en de houtkrollen. Vervolgens gingen we te voet naar de ijshoeve. Daar maakten we kennis met de 'echte' boerderij en we leerden over de koe. Ook kregen we een heerlijk ijsje. Na het avondeten werden we blij verrast met het 'hoog' bezoek van juf An (L1), juf An(L3), juf Hilde en juf Nadine. We speelden een avondspel in het donker. Toen was het weer tijd om ons te wassen en klaar te maken voor de nacht. Welterusten!

Hier zijn alvast wat foto's Klik hier!

dinsdag 18 februari 2014

de lettertuin, dag 2

De nacht verliep vrij rustig. Sommige kinderen voelen zich al echt thuis want ze knorden als varkentjes. Maar dit belette niemand om te genieten van een ongestoorde nachtrust. Rond 7u20 werden we gewekt door de juffen en maakten we ons klaar voor een stevig ontbijt. Tijdens de voormiddag stonden er 3 activiteiten op 't programma. We voederden de dieren op speelse wijze, maakten zeepjes en speelden boerderijstratego. Tijdens het spelen kwam juf Helga helaas ongelukkig ten val. Jammer genoeg is ze naar huis moeten gaan maar vanaf morgen komt juf Nadine haar vervangen. Tof! Na de heerlijke pasta bolognaise maakten we zandkoekjes, bereden we de paarden en speelden een stevig partijtje honkbal. Het stevig vieruurtje haalde onze creatieve talenten naar boven en we maakten mooie kaarsen. Na het eten genoten we van een overheerlijke, warme douche, speelden we nog rustige spellen en knutselden onze papieren zakjes. Slaapwel en tot morgen!

Hier zijn alvast wat foto's Klik hier!

maandag 17 februari 2014

de lettertuin dag 1

Hallo iedereen,

Omstreeks half elf kwamen we aan op de doe-mee-boerderij 't Groenhof, te Pulle. We werden vriendelijk onthaald door Jeroen. Eerst brachten we onze koffers naar de slaapzaal, beneden voor de jongens en boven voor de meisjes.

Vervolgens maakten we kennis met de boerderijdieren. We kunnen jullie verzekeren dat zijn er nogal wat: geiten, schapen, eenden, ganzen, kippen, hangbuikzwijntjes, paarden, konijnen, ezels, de kinderen, oei, vergist... zij behoren niet tot de boerderijdieren. Maar sommigen zagen er zo wel uit. Tja, wie niks doet, wordt ook niet vuil.

Om 12.30u aten we middag (soep, wortelpuree, gehaktbrood/groenteburger). Daarna konden we er weer stevig invliegen. Na een potje shotten maakten we kennis met de paarden en pony’s van de boerderij en mochten er zelfs een ritje op maken. We voederden ook de dieren. Vervolgens ontwierpen we ons eigen zeepje met een passend geurtje en kleurtje.

Om 17.30u aten we boterhammen. Tenslotte maakten we de bedden op om dan onze briefjes te schrijven. Dadelijk ons wassen en dan kruipen we moe maar voldaan onder de wol. Spannend …

Even enkele korte bevindingen van de leerlingen van het 6e leerjaar.
Morgen schrijven de kinderen van het 5e leerjaar.

Brent: Het is geweldig om de dieren eten te geven. De honden entertainen, amai wat een klus.

Dario: Voor het eerst op een paard, whaaw, wat een ervaring en nog eens superleuk.

Zander: Het paardrijden was voor mij het fijnst!

Tom: Het knoeien met zeepvlokken om zo een goed geurend zeepje te creëren was onvergetelijk.

Bram: Amai, ik kan echt niet kiezen wat ik het allerleukst vind. Gewoon alles: paardrijden, de konijnen, dieren voederen, rennen, ….

Morgan: De konijnen knuffelen, hoe leuk was dat en ze zijn ohzo schattig!

Kobe: Paardrijden en de konijntjes knuffelen is echt wel leuk.

Bekir: Ik heb voor het eerst op een paard gezeten. Dat was echt wel onvergetelijk leuk.

Aaliyah: Jeroen is een toffe kerel en doet hele leuke activiteiten met ons. Zoals rennen, voetballen, …

Jennifer: zeepjes ontwerpen en paardrijden is echt wel heel leuk!

Vele groetjes van onze moddertjes en kloddertjes ☺
Het is hier geweldig!!

Bekijk hier alle foto's Klik hier!

woensdag 12 februari 2014

toverboom dag 3

Hier de laatste foto's van jullie kapoenen...
Bekijk hier alle foto's Klik hier!

dinsdag 11 februari 2014

Dag 2 is begonnen met veel zon Dus werkte ik buiten zoveel ik kon. Ik draaide een pot van klei, Mijn vriendjes voederden de dieren in de wei. Daarna keerden we de rollen om. Dat verliep zwierig zonder gegrom Deze middag aten we Belgisch zoals het moet Lekkere frietjes, met mayonaise tot op onze snoet. Dan kwam het maken van confituur aan de beurt Het waren de aardbeien die het appelmengsel hebben gekleurd. Het was zo lekker om vingers en duimen van af te likken En met lepels op de kommetjes te tikken. Niet te geloven, maar het is echt waar, We maakten voor jullie heksenprotten klaar. Hoe dat smaakt ,willen jullie zeker weten Wacht tot morgen, dan mogen jullie er een stukje van eten. Zo, ik heb gerijmd En gedicht En doe nu mijn computerken dicht. Tot morgen. De toverboonboertjes –en boerinnetjes!
Bekijk hier alle foto's Klik hier!

maandag 10 februari 2014

De toverboon

Hallo allemaal,

Onze eerste boerderijdag zit erop.
Amai, amai, wat 'n leuke dag!
We hebben een ganse dag buitenactiviteiten gedaan omdat het goed weer was.
Al onze kindjes hadden het super naar hun zin.
De vriendschap met de boerderijdieren, groot en klein, was heel vlug gesloten.
Een opsomming van alle leuke dingen die we deden, gaan we niet maken, onze foto's maken alles duidelijk.
ps. Er wordt hier heel goed gegeten..... de gezonde buitenlucht zeker?
Heel veel groetjes van alle boertjes en boerinnetjes van de Toverboon!
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Bekijk hier alle foto's Klik hier!

donderdag 6 februari 2014

sint-johannaschool

Een beetje wind en regen... niets houdt het plezier van Sint-Johanna tegen! Het was weeral tof op 't Groenhof! Kijk en geniet mee...

Bekijk hier alle foto's Klik hier!

woensdag 5 februari 2014

De eendjes, de uiltjes en de draakjes van Boom Park

Op woensdag 5 februari zijn onze kids van de 3de kleuterklas weer vertrokken richting ’t Groenhof in Pulle. Ze hebben er lang naar uitgekeken en eindelijk was het zover. Zonder noemenswaardige traantjes zijn we met de bus vertrokken onder het oog van tal van wuivende mama’s en papa’s.

Kennismaken met alle diertjes, de kamers verkennen en op het uitgestrekt domein spelen, waren al enkele hoogtepunten van de dag.

Als middagmaal hebben we een verse preisoep en lekkere spaghetti gegeten. Bij de ene was het met lange tanden, bij de andere gingen zelfs 3 bordjes snel naar binnen.

In de namiddag hebben we de diertjes gevoederd en een ritje te paard gemaakt. De weergoden waren ons al heel goed gezind geweest, enkel bij de paardjes vielen de druppels er stevig uit. Maar hier, met het Kempisch klimaat, waren de donkere wolken snel verdwenen.

En we kregen nog versterking bij! Juf Sandra, juf Nadine en Maria kwamen een handje toesteken. Na het vieruurtje, een koekje en een sapje, hebben we confituur gemaakt. Nog eventjes tijd voor een spel buiten, en hopla…bokes eten. 4 of 5 boterhammen, of soms nog een 6de,…iedereen had vanavond een gezonde eetlust.

De regen strooide roet in het eten…geen kampvuur vanavond.

Dus…douchen!!! Fris gewassen de pyjama aan, tandjes poetsen en nog tijd voor een verhaaltje. Uw kind ligt nu in dromenland! Hopelijk is dit voor een ganse nacht!

Bekijk hier alle foto's Klik hier!