maandag 22 juni 2009

de eerste belevenissen van 1a en 1b in 't groenhof

Aan alle nieuwsgierige en huilende mama's (en papa's) :
we hebben net 51 vuile varkentjes gewassen en ondertussen zijn die allemaal in dromenland. De frietjes en het ijs vanmiddag werden al enthousiast opgegeten. We maakten met z'n allen confituur en ze hebben alvast hun vingers en handen smakelijk afgelikt. We liepen rondjes met de paarden en iedereen kon een ritje maken. Verder knuffelden we de konijnen , de kippen, de hangbuikzwijnen en de poezen.
Foto's van dit alles kunnen jullie hopelijk straks of morgenvoormiddag wel bewonderen en bestuderen.
Al jullie lievelingen zijn dus helemaal oké hoor!
Jullie kunnen op deze blog reacties achterlaten die we morgen kunnen doorvertellen aan jullie schatjes.
Slaapwel .... de kindjes en de juffen.

Hier zijn we dan, de juffen hebben even tijd gevonden nu de kids (bijna) allemaal slapen. Gelukkig lieten ze ons vanmorgen rustig slapen tot half 8 want uitgeslapen juffen zijn veel meer waard! Na een stevig ontbijt mochten we onmiddellijk aan de slag : pottenbakken (net echt) , dieren voederen en het leukst van al ook nog eens de stallen uitmesten. Dit bekeken enkele juffen liever vanop afstand.
's Middags vulden we weer onze buikjes met stevige boerenkost : aardappelen met erwtjes en worteltjes/boontjes en worst , gevolgd door pudding met rarara... hagelslag.
Toen was het tijd voor even platte rust (volgens de juffen toch haha).
Zie je enkele foto's van juffen in rara posities?? Na de platte rust, weer vol energie een spelletje kat en muis gespeeld, maar die muizenholletjes waren soms toch wel behoorlijk klein voor de juffen dan toch.
De namiddag vulden we verder met het maken van heerlijke heksenprotten en ritjes op de paarden. Juf Lieve en juf Chris zijn ondertussen echte experts in het rondjes-stappen.
Nog wat spelen, dieren knuffelen en voederen , eten, hout aansleuren voor het kampvuur ,...
En toen was het douchen pas echt nodig...
Tot morgen ...

P.S. stemmen kan nog steeds op www.krijtwedstrijd.be ( het is nodig)

Fotoreportage.

59 opmerkingen:

mama Wendy zei

Huilende mama's ? Niks van! Wij genieten van rust en stilte in huis, terwijl jullie in de drukte zitten met onze "varkentjes".
Het is geweldig om jullie verslagje te lezen (doet deugd aan het moederhart hihi ?!)Was al een goed gevulde dag blijkbaar. Ook blij te horen dat ze al slapen, hopelijk ook lang genoeg.
Nog een fijne avond aan de superjuffen en een rustige nacht en voor morgen een leuke dag.
Wij kijken al uit naar de foto's en het volgende verslagje (super!)
Groetjes, (juf) Wendy

mama en zus zei

Fijn om dit te lezen. Zo zijn we allen gerustgesteld. We weten wat onze kids vandaag al hebben gedaan dat is leuk om te weten. En hopelijk amuzeren ze zich ook de volgende dagen he!
Hier kijken we ook al uit naar de foto's.
Dikke kussen aan Remko van de grote zus Steffie!!!

Groetjes Anne-Mie (mama Remko)en Steffie (zus).

Karine zei

Mama Karine zei...

Friet en ijs, dat kan voor ons varkentje zeker niet mislopen. Ook met alle lopende aktiviteiten zal ons Jill geen tijd hebben om aan mij te denken; Het is tof te lezen dat ze zo verschillende zaken op de eerste dag kan doen; Ik verlang al sterk naar woensdagavond zodat mijn biggetje al haar verhalen kan vertellen. Bedankt voor de berichtgeving. Ik zal dit zeker blijven volgen.

En jill , geniet er nog volop van deze prachtige dagen met je kameraadjes.

Dikke kusjes, en bedankt aan al de juffen.

Karine

philippe zei

Het is leuk te horen dat alles ok is. Geniet er allemaal maar van, jullie hebben het verdiend na een jaar hard werken in het eerste leerjaar. We zijn blij te horen dat jullie confituur kunnen maken want onze pot confituur is juist leeg.

PS Emma maak maar veel plezier.

Groetjes mama en papa van Emma Kestens

Wendy zei

Hallo Allemaal,
Jullie hebben het wel getroffen met het weer. Ik had misschien toch beter in één van onze meisjes hun valiesjes gekropen, dan kon ik dit zelf ook allemaal meemaken. Toch héél leuk om dit verslagje te kunnen lezen, zo kunnen wij toch een beetje van de sfeer meegenieten. Ben benieuwd naar de foto's.
Maak er morgen nog zo'n toffe dag van, maar dat zal wel geen probleem zijn met al die schattige varkentjes.
Slaaplekker en héél véél plezier.
Kusjes aan Jessy & Jodie van de mama & papa.

Veerle zei

Leuk om te zien dat jullie je allemaal amuseren !! geniet er nog van & wij kijken uit naar de foto's

Dikke kussen aan Marie van mama, papa & Ellis !!

mama van Brent zei

Die traantjes van vanmorgen zijn alweer opgedroogd maar het is hier toch verdraaid stilletjes in huis. Reuzebenieuwd naar die foto's en de confituur natuurlijk (als daar nog wat van over blijft tenminste). Vele groetjes aan iedereen en een superdikke knuffel van papa, mama, Brammeke en Snuffel. Have fun!!!

mama Annick zei

Fantastisch te vernemen dat de kinderen al een hele hoop leuke dingen hebben kunnen doen op hun eerste dag. Voor de volgende dagen wens ik jullie allen opnieuw super veel plezier met de vriendjes!!
Emma VH geniet ervan. Mama kijkt ernaar uit om morgen de foto's te kunnen bekijken.
groetjes vanuit mijn hotelkamer in Frankrijk (op pad voor het werk). Annick, mama van Emma

Sven en Isabelle zei

Hey Thibau samen met al je vriendjes en de juffen.
Wat is het leuk te lezen dat jullie het daar zo naar jullie zin hebben. Maar daar twijfelde wij niet aan, met al die dieren.
Amuseer je maar goed. Wij zorgen ondertussen wel voor onze Kyetll en ons nieuwe huis. Woensdag verwachten we je terug hé, want we missen je wel een beetje hoor.
Dikke kus lieve schat van mama, papa en Kyetll. Groetjes aan iedereen daar. (voor Thibau Nys 1A )

Jan en Kathleen zei

Oh wat een leuke dag hebben jullie al gehad.
Dat het daar leuk is, hebben we zelf ook kunnen ondervinden op de opendeurdag.
Geniet van al het mooie dat de boerderij te bieden heeft en superveel plezier voor iedereen.
Een dikke knuffel aan Maïté!
Mama, papa en de broers en zussen!

mama Ilse en papa Christian zei

Wat zouden we graag vliegen zijn en daar in Pulle tussen die vuile plakkerige varkentjes rondzoemen. Of misschien toch niet???? Wanneer de juffen de waterslang openzetten - of hebben ze daar al douches - willen we toch niet al te dicht in de buurt zijn. Geniet maar met zijn allen van de schattige dieren, het ravotten, de leuke activiteiten,....

Slaap zacht...zoem zoem
mama Ilse, papa Christian en de broers Matyas en Woutie Jorissen

veerle zei

en wij maar verdriet hebben. Het is schoon. nee, we zijn blij dat iedereen zich daar zo goed amuzeerd. Zeg je aan Siem dat ik juist nog bij de zusjes ben geweest voor de laatste voeding en dat ze het heel goed doen. Joppe heeft al verschillende keren achter hem gevraagd, hij mist zijn grote broer toch wel een beetje. Geniet daar nog van het goede weer en de leuke activiteiten en heel graag tot woensdag
groeten en een dikke zoen voor Siem
Veerle

Nancy mama van Emma Maes zei

Wat fijn om te lezen dat jullie je daar allemaal zo goed amuseren. Het kan ook bijna niet anders op zo'n toffe locatie met dit prachtige weer. Geniet er allemaal nog van! We kunnen haast niet wachten om woensdagavond al de leuke verhalen te horen. Dikke knuffel en zachte zoen van mama, papa en niet te vergeten: een pootje van Gizmo. Nancy

Mama Kristien zei

Goedemorgen iedereen,

Hopelijk heeft iedereen goed geslapen en zijn ze klaar voor een nnieuwe leuke dag! Zo te horen worden de mama en papa's niet gemeist, maar zo hoort het!!

Benieuwd naar de foto's.

Dikke zoen voor iedereen, maar in het bijzonder voor Jitte
mama & papa , en Jarne

oma zei

Goeie morgen allemaal, amaai dat is daar plezant!!!!!!!! Heel veel groetjes aan al de kindjes en een dikke knuffel voor Ben. Dank u juffen voor jullie enthousiaste verslag, da's leuk hoor.

de oma van Ben

Anoniem zei

fyn om dit te lezen,zo zyn we allen,
gerustgesteld.
was al een goed gevuld jaar,een heel jaard gewerkt,en nu eindelyk het zo ver gekomen,is,mogen juli juli hartje,is ophalen,in de kempen,het groenhof kzou zeggen,geniet nog van de mooie dingen,en,van het mooie weer,nog een fyne dag en ne dikke knuffel,en 3 dikke zoenen,aan kim,vanmama en papa.

mama marleen zei

Goeiemorgen,

Lekker geslapen?
Allemaal een stevig ontbijt genomen?
Dan kunnen jullie er weer flink tegenaan!
Oh ja...eerst de diertjes nog eten geven...niet vergeten hoor!
Groetjes aan alle kindjes, de lieve juffen en een dikke kus en knuffel voor Luka van mama en papa en...Eiko kwispelt al met zijn staartje voor woensdag!

jerry en heidi zei

Blij te horen en te zien dat alles goed gaat daar,al gaat de roep om er hier thuis nog een diertje bij te nemen verergeren denk ik zo te zien.
groetjes an Julie van mama en papa

mama Robin 1a zei

mama Robin 1A
Hallo schat, hopelijk heeft iedreen lekker geslapen. Het is fijn te horen dat het daar zo leuk is,je brengt toch wel een beetje confituur mee he! ammuseer jullie maar goed, het is wel een beetje stil in huis,ons zusje mist je ook wel een beetje.Ze was wel blij toen we al een paar foto's van je zagen.nog veel plezier en dikke kus van mama,papa en fleurtje.

mama Jonas Natens zei

Hallo Jonas en vriendjes,
ik zie op de leuke foto's dat jullie het daar erg naar jullie zin hebben!
Geniet er nog maar met volle teugen van!
Wij missen je hier wel hoor, maar dat is niet zo erg: morgenavond zien we je al weer!
Dikke kus van mama, papa, Evelien en Seppe

anne-mie zei

Hallo daar,hopelijk heeft iedereen genoeg geslapen.De foto's zijn echt leuk om te zien.Zo zien we onze varkentjes toch eventjes bezig.Ik ben ervan overtuigd dat ze zich amuseren.Het zonnetje schijnt alweer dus deze dag kan ook al niet meer stuk.Remko zal zeker genoten hebben van het paardrijden.Juffen alvast bedankt om op ons varkentje te letten en amuseer jullie nog maar ,dikke kus aan Remko.Groetjes van de mama,papa en de zussen.

moeki zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Anoniem zei

Hallo lieve schat, ik heb jullie mooie foto's al gezien, het is daar precies heerlijk met al die dieren.
Amsueer jullie maar heel hard, en profiteer maar van het mooie weer.
Ik mis je wel, maar zo te zien hebben jullie niet veel tijd om
ons te missen.
Tot morgen, dikke kus van je moeki

moeki thibau zei

sorry maar het laatste bericht is voor Thibau

Sarah zei

Zo leuk daar! Nine geniet ook, alleen met mama en papa. Maar als ik zo zie genieten mijn meiden daar ook volop! Amuseer jullie!
Dikke kussen en tot morgen.

Groetjes, (ook aan de superjuffen!)

Sarah
Mama van Lien en Lotte

Heidi zei

Hallo allemaal, jullie mogen voor de papa's en mama's ook een boerderijklas organiseren, zoveel leuke dingen gedaan gisteren. En dan nog frietjes (beter dan spruitjes) erboven op. De foto's zijn super. Aan alle kindjes en de juffen nog veel plezier ginder. Noa, een dikke kus van Neal,papa en mama.
Groetjes Neal, Valère en Heidi

mama en papa Ben zei

Groetjes aan alle kindjes en juffen.
Jullie beleven precies echt wel de tijd van jullie leven.
Nog veel plezier!
Dikke kus en knuffel voor Ben

johan papa van gorik zei

Net opgestaan van een nachtje werken en toch heel benieuwd wat jullie daar allemaal uitspoken.

knappe foto's, een leuke samenvatting van jullie 1ste dag.

Geniet van het mooie weer, van de dieren en van alle toffe dingen die jullie nog te wachten staan.

Ik kijk er naar uit naar het volgend verslagje en de mooie foto's.

Vele groetjes vanuit Baal en een superknuffel voor Gorik.

Johan

Anoniem zei

ik hoop dat het er al erg leuk is. ik hoop dat je je goed hebt geamuzeerd.endat je er al veel leuke dingen hebt gedaan van chelsea zus van remko

Anoniem zei

hier de mama van kim het waren mooije foto,s het is hier zo stil dat zyn wy niet gewoon wy missen je .maar dat is niet zo erg morgenavond zie ik je al teryg.amuzeren jullie nog maar.juffen alvast bedankt om op ons kim te letten gr mama van kim

Tante Tine(lien en Lotte) zei

Hey Lien en Lotte,

Wat ziet het er ginder leuk uit!! Amuseer jullie maar goed en tot gauw
Dikke kusjes
Tante Tine

Jill en Neal zei

Noa, ik wil dat je terugkomt. Dikke kussen van Neal.

Noa, jij bent de beste van allemaal.
toch mis ik je. jill en Ine xxxxx

Matys zei

Ik heb de foto's bekeken en zie dat jullie het al leuk hebben gehad. Super toffe foto's met het "zwijn" en het paardrijden.Matyas Jorissen broer Senne J.

Mama Laurence en Papa Didier zei

Mama Laurence en Papa Didier,

Hey,dag Loïc,

Het is fijn te horen dat het daar zo leuk is.
Wij bedanken de juffen voor de knappe foto's.
Wij wensen je veel plezier.
Dikke kussen van mama en papa.
Groetjes aan iedereen.
Tot morgen schatje.XXXXXX

Anoniem zei

Mama Ilse, Moeke en Annelore.
Hé Lieve schat,
Fijn om al die leuke foto's te zien, je lijkt je wel te amuseren daar op de boerderij. Je grote zus mist je al een beetje hoor!!
Maak er nog een prettig verblijf van en we zien je woensdag terug.
Vele dikke knuffels van ons allen en dikke kusjes van Méme en Opa.
xxx

Anja zei

Lieve Siebe,
Hier even een snelle knuffel van het thuisfront. Het is een plezier om te zien hoe fijn jullie het hebben. We zijn echt benieuwd naar al je leuke verhalen. Nog veel plezier en tot morgen! Dikke kussen van mama, papa en Witse.

En...bedankt lieve juffen om zo goed voor onze (b)engeltjes te zorgen en om de verslagjes en foto's door te sturen. Geweldig!
Groetjes,
Anja (mama van Siebe)

Anoniem zei

Hé het is hier met je grote zus Annelore.Het waren hele mooie foto's.Je hebt al hele leuke dingen gedaan.Zo te zien heb je confituur gemaakt?!Ja ik mis je wel een beetje...
Tot vrijdag lieve zus.
Annelore zus van femke.

mama van Brent zei

Wat een leuke foto's, en zo te zien heeft iedereen het heel erg naar z'n zin met al die beestjes. Ik kijk al uit naar het volgende verslagje van vandaag maar met het mooie weer zit dat zeker snor.
Dag lieve schat en geniet ervan! Ik ga straks alvast aan de slag voor ons feestje van woensdag. Superknuffel!!!
Groetjes Nancy & Kurt

Vanessa Verbruggen zei

Hey Brent,

Amuseer je en maak je maar eens goed vuil. En breng geen diertjes mee naar huis hé!
Broer en zus missen je!
Tot de volgende keer...

Broer, katty, eric, zus

Mama Annick zei

Dag Nio,
Papa, mama en je zus hebben juist
naar de foto's gekeken en het ziet er plezant uit op de boerderij tussen de dieren. Geniet maar van en zijn benieuwd naar je verhalen.
Dikke knuffels van ons allemaal en tot woensdag.
Groetjes mama Annick

heidi zei

Hoi Hoi allemaal

Wow , dat ziet er daar echt geweldig uit!!
Onze varkentjes genieten enorm , dat zie je zo !!
Het mooie weer is natuurlijk mooi meegenomen!
Hopelijk hebben ze allemaal goed geslapen !
Heel leuk om de foto's nu al te laten zien !!
Vele groetjes en dikke kusjes aan ons Merel !!!

Heidi

meter van Brent zei

Hoi Lieve Brent,
Zo te zien aan de foto's valt het daar heel goed mee...ik ben zelfs een
beetje jaloers! Mag ik volgende keer
ook meekomen?
Geniet er nog maar goed van!
Ik mis je wel een héééééééél groot
beetje!
Hele dikke knuffel van nonkel Gilbert
en mezelf!
xxxxjes meter

oma zei

Wat zijn de foto's weer prachtig!
jullie komen zeker nog niet graag naar huis. opa mist onze Ben hoor want wie moet hij nu plagen? oma mist jou voor een dikke knuffel. Dada allemaal en een dikke merci aan die dappere juffen.

Ome en opa van Ben

mama Jordi zei

Hallo Jordje, mama en Joey hebben net de fotos bekeken van de twee eerste dagen op de boerderij. Zo te zien hebben jullie het allemaal naar jullie zin, in de buitenlucht met een zonnetje aan de hemel. Ik kan niet wachten op je verhalen als je thuis komt. Amuseer je morgen nog met je vriendjes en vriendinnetjes. Bedankt juffen en meesters dat onze kleintjes dit kunnen doen.
Jordi, als je morgen van de bus stapt, krijg je direct een dikke knuffel van me, kmis je hoor Bollie

Dikke kus, mama

Anoniem zei

Dag Roan,
het is hier wel stilletjes met één kindje in de plaats van twee. Maar als we zien wat een fijne dingen jullie allemaal mogen doen, zijn we toch wel een beetje jaloers (en wij maar werken en de zus naar school gaan). Maar morgen ben je al terug en kan je ons alles zelf vertellen. Nog een dikke knuffel en tot morgen, mama, papa en Enid

Anoniem zei

Opa en Opa
Het zijn mooie fotos zeg
dank u juffen voor wat jullie voor al die kindjes doen.
Luka knuffel de diertjes maar goed he!tot morgen daaag....

Anoniem zei

Dag mijne schat.
Wat ben je nu al lang weg. Onze Knabbel en Snoepie staan onder de boomhut al op je te wachten.
Kyetll zoekt je de hele dag.
Wij zullen allemaal blij zijn dat je morgen weer thuis bent. Maar het is er super zie ik. Geniet er maar van en tot morgen.
Slaapwel. Dikke kussen van mama, papa en Kyetll (voor Thibau Nys 1A )

Sarah zei

Hallo daar,

Met zo'n mooie foto's worden we hier op het thuisfront toch wat jaloers.. Maar nu jullie leren koken heb ik er 2 hulpjes bij in de keuken!
Geniet nog van jullie laatste dag morgen en tot gauw!

mama van Lien en Lotte

Ps: Het is hier thuis toch wel heel stil zo zonder jullie, Nine, papa en ik missen jullie wel een beetje.

mama robin 1a zei

hallo robbeke precies weer een leuke dag gehad,we hebben de mooie foto's bekeken,de juffen zorgen wel heel goed voor jullie dat is echt fijn om te zien.we zijn wel blij dat je morgen terug naar huis komt dan kan je ons alles vertellen.dikke kussen mama,papa en fleurtje.xxxx

Anja zei

Bedankt voor de alweer mooie foto's. Het was blijkbaar weer een goed gevulde dag. Alle kindjes "druk" in de weer...de eerste tekenen van vermoeidheid laten zich stilaan zien. Jullie zullen morgen moe, maar zeker voldaan naar huis komen. Het lijkt daar een echt feest! Ik zie er alleszins naar uit om je morgen te komen halen Siebeke, want we beginnen je nu wel echt te missen. Maar eerst nog zoete dromen en veel plezier morgen. Dikke knuffel van mama, papa en Witse XXX

Veerle zei

Leuke foto's & je ziet die rakkers echt stralen !!! Dikke pluim voor de juffen, die de platte rust wel dubbel & dik verdiend hebben, maar waarschijnlijk niet hebben kunnen verzilveren :-))

Maak er morgen nog een geweldige dag van & dan doodop van dat grote avontuur terug naar huis... wij kijken er alvast naar uit om de verhalen te horen !
Groetjes aan Marie, van mama, papa & Ellis.

Anoniem zei

Hallo Jessy & Jodie,
Zo te zien doen jullie uw best ginder en is het heel tof! Wij zorgen goed voor onze diertjes en vanaf morgen kunnen jullie snuffeltje en pluisje weer verzorgen. Alles is hier okidoki, maar wel heel wat stiller zo zonder onze meiden. Ik vind het super dat wij via deze weg jullie allemaal een beetje kunnen volgen, wat er zowat allemaal gedaan wordt.
Dikke merci aan de juffen!!!
Vele knuffels en kusjes aan Jessy en Jodie van mama en papa en de groetjes aan iedereen.
Tot morgen!!!

veerle zei

he Siem,
terug thuis en super blij om jullie verslagje te lezen. De foto's zijn ook leuk. Het ziet er naar uit dat er van heimwee geen spraken is, zoveel te beter. Hier thuis missen we je allemaal, we zijn toch wel blij dat je ons morgen zelf kan vertellen hoe het geweest is. Geniet nog van de laatste dag daar.
Dikke kus
ps Nel weegt al 2kg 200gram, nog even en ze mogen naar huis, leuk he

philippe zei

Dag Emma (Kestens)

Amai zeg, wat is het daar leuk. De stallen uitmesten zal voor jou wel geen probleem geweest eijn want dat kan jij al van bij Tantie hé.

Dikke knuffels voor Emma en de groetjes aan iedereen.
mama en papa

mama van Emma Maes zei

Goeiemorgen Emma en alle kindjes en juffen,
het is heel plezant voor ons om al die mooie foto's te kunnen bekijken: zo lijkt het net of we er ook bij zijn. Straks zien we jou eindelijk terug: joepie! Een dikke proficiat aan alle juffen: jullie doen dat fantastisch, dank je wel!Heel veel lieve groetjes aan Emma M van mama, papa en Gizmo

heidi zei

Wow , tot half 8 geslapen ! Maar ja dat zal wel nodig geweest zijn he met al die leuke aktiviteiten. Voor jullie spijtig dat het de laatste dag is maar wij missen je wel hoor Merel, en zijn blij dat we je straks kunnen komen afhalen ! Kusjes Mama

heidi zei

dag Noa,
Hoop dat je lekker geslapen hebt?
We zijn aan 't aftellen tot je weer thuis bent, want we missen je een heel klein beetje veel. Maak er nog een leuke dag van vandaag. Tot straks
Dikke kus.
mama

Nog een dikke duim voor de 4 juffen ginder, voor het leuke kamp.

mama en papa zei

lieve kim mama en papa we zyn aan het aftellen voor straks we komen je straks ophalen aan het school,
je zal ons wel het een en ander te vertellen,hebben,van je vakantie.ik hoop dat je goed geslapen hebt,en gegeten.
en amuzeren jullie nog maar.
een dikke knuffel en nog dikke kus
van mama en papa.

Opa en Oma uit Pellenberg zei

Wat een prachtige foto's! Zo te zien is het daar heerlijk geweest: dieren knuffelen, pony rijden, koken, de stallen kuisen, een kampvuur... En zo veel meer! Dat hebben de juffen en de monitoren schitterend gedaan!
Groetjes aan Lien en Lotte.