maandag 26 oktober 2009

Eindelijk een bericht vanuit Zandhoven-Pulle

Hallo nieuwsgierige papa's en mama's,
Alles is rustig nu, een heleboel brave kindertjes liggen heerlijk te knorren na een zalige dag in de buitenlucht. We maakten al een potje foncituur (onze juf heeft een kopje koffie nodig hihi), we voederden de dieren, we poetsten de stallen en we maakten een reuzenkruiswoordraadsel. We hebben ook een kleine tocht gemaakt met onze pillampen...heerlijk. Na het grappige verhaal van de kleine eend Rosalie, zijn we in onze slaapzakjes gekropen. En neen, geen traantjes, onze juffen hebben onze slaapzakjes vol slaapkusjes gestopt zodat we knuffelig de nacht doorkomen. Tot morgen!

Onze 2e boerderijklasdag begon met een leuk gymmomentje. Ook de zon was al meteen van de partij.
Jan de pottenbakker leerde ons prachtige potjes draaien en de geur van de zelfgemaakte zeepjes vulde het terras.
Er was nog poppenkast, een grote quiz, levende boerderijstratego en nog véél meer. En als kers op de taart een gezellig moment bij het kampvuur. Inga en Jeroen maakten voor ons heerlijke frietjes en tot slot was er weer een prachtig verhaal bij kaarslicht, tesamen met de 3 juffen van de eerstes.
Slaap zacht mama's en papa's en tot morgen.

Fotoreportage.

maandag 19 oktober 2009

boerderijklas 2A EN 2b

LIEVE mama's en papa's,

wij zijn hier super aan 't genieten van de mooie natuur en het prachtige weer.
CONFITUUR maken, KAARSEN knutselen, paardrijden, lekker eten, kwissen,...
Op 1 dag hebben we dat gedaan.
WIJ liggen nu heerlijk te snurken en stellen het supergoed!!

Een hele dikke knuffel, kregen we ook van onze juf.
Slaap jullie 2 OREN? WIJ DOEN DAT OOK;

XXXXX........

Fotoreportage.

dinsdag 13 oktober 2009

groetjes van op de boerderij!

Dag allemaal!
Wij hebben vandaag genoten van een heerlijk dagje op de boerderij!
Hte zonnetje was de ganse dag van de partij!
We hadden een goed gevuld programma:
We startten met een verkenning op de boerderij: schapen, geiten, kippen, ganzen, eenden, hangbuikzwijntjes, paarden, konijntjes en enkele ezels heetten ons welkom. Verschillende meisjes en jongens durfden een kip vastnemen en Vincent Eeman was niet vies om een hangbuikzwijntje een zoentje te geven!!!
Het middagmaal was een schot in de roos: frietjes met koude groentjes. Mmm. Wat hebben we gesmuld!
Nadat de afwas gedaan was hebben we confituur gemaakt. Om duimen en vingers van af te likken! Daarna hebben we een ritje op het paard gemaakt en de dieren eten gegeven.
En daar hoorde ook konijntjes knuffelen bij. We kunnen er niet genoeg van krijgen!
Eindelijk! Dan mochten we ons bedje installeren. Daar keken we erg naar uit. Iedereen mocht naast een vriendje of vriendinnetje slapen.
Na een lekkere broodmaaltijd schrijven we een kaartje naar het thuisfront.
En toen was het pikdonker buiten: tijd voor het sluipspel!
Wie kon er ongemerkt het kamp van de juffen binnengeraken?
Na dit spel kruipen we moe maar voldaan ons bedje in.
Slaapwel allemaal!

Piep!
Na een deugddoende nachtrust en een heerlijk ontbijt startten we de dag in 2 groepen.
Groepje D begon met het uitmesten van de stallen van de ezels en de konijnen. Kruiwagens werden aangevoerd, borstels, schoppen en vers stro. Er werd zo hard gewerkt dat zweetpareltjes over ons gezichtje rolden, hoewel het bitter koud was want het had een beetje gevroren! De konijntjes en de ezels waren ons dankbaar!
Groepje E deed aan pottenbakken. Oh, het is niet zo simpel als het eruit ziet maar toch maakte elk kind een aardig potje. Niet iedereen kon direct aan de beurt komen. Diegenen die moesten wachten, maakten de soepgroenten proper. Komkommer, prei, selder, tomaten en look... Mama's, papap's, wij kunnen nu goed helpen in de keuken!
Na een uurtje wisselden we van activiteit.
Nadat iedereen een potje had gedraaid, het soepje kookte en de dieren genoten van een verse stal was er nog even tijd om een ritje te maken op het paard.
De gehaktballetjes met rijst en tomatensaus voorafgegaan door onze lekkere en zelfgemaakte soep smaakten dubbel en dik!
In de namiddag maakten we heksenprotten. Wat dat is moet je maar eens aan zoon of dochter vragen! We speelden ook een spel waar we de juffen en Jeroen vaak iets sneller af waren! Na het vieruurtje konden we tot rust komen tijdens het kaarsen rollen.
Zelfs een bokesmaaltijd smaakt ons hier super!
Tijdens de quiz probeerden alle groepjes te strijden voor de eerste plaats. Maar gelukkig was er een troostprijs voor iedereen: een snoepje en een glaasje frisdrank.
En dan was er het langverwachte kampvuur. We warmden ons op aan het vuur. Het was puur genieten: samen gezellig liedjes zingen rond het kampvuur. Mooier kunnen we deze dag niet afsluiten!
Slaapwel!

Samenvatting foto's : bekijk alle 15 foto's.

dinsdag 6 oktober 2009

de Step op boerderijklasse

Liefste mama's en papa's,

we hebben al heksenprotten gemaakt, we mochten paardrijden en we zijn aan de toverhoed begonnen. We vinden het hier superleuk dus maak je geen zorgen.

Kusjes,
alle kinderen van Odette en Mieke

het was weer een spannende dag want we hebben nog heel wat opdrachten moeten uitvoeren. Maar het festival is kunnen doorgaan en het was zeker geslaagd. We zijn heel moe in bed gekropen.

Samenvatting foto's : bekijk alle 15 foto's.