dinsdag 23 maart 2010

2de leerjaar Andromeda

Hey thuisfront,
hier een berichtje van het 2de leerjaar.
Sorry dat het een beetje later is dan verwacht maar door enkele technische problemen, kunnen we nu pas iets publiceren.

We zijn hier gisteren na een korte busreis aangekomen. We hebben ons onmiddellijk geïnstalleerd en konden daarna de boerderij verkennen. We maakten kennis met alle dieren op de boerderij en dat zijn er wel een paar.
Eerst mochten we bij de geiten, de schapen en de pony. Zij zitten in het eerste hok. We waren niet allemaal even gerust maar uiteindelijk gingen we allemaal wel eens een kijkje nemen van dichtbij. Enkele kinderen voelden zich hier al direct op hun gemak. Nadien gingen we verder naar de ganzen en de eenden. Vervolgens naar de kippen en de haan. We leerden hoe we ze konden vangen en hoe we ze moesten vasthouden. Raar maar waar enkele kinderen hadden dit na enkele keren al goed onder de knie. We mochten zelfs in het hok van de hangbuikzwijntjes. Daarna gingen we verder naar de konijnen en naar de ezels. Na de hele rondleiding kregen we al wat honger en mochten we dan ook snel aan tafel. Na de middag leerden we confituur maken en de dieren voederen. De hangbuikzwijntjes en de kippen aten zelfs uit onze handen. Als we dit allemaal hadden gedaan, mochten we paardrijden. Dit was voor sommigen een hele ervaring. 's Avonds aten we heel veel boterhammetjes, we hadden reuzehonger. Na het avondeten mochten we nog wat tekenen, kaartjes maken en de dieren nadoen in een echt toneeltje. Na een wasje en een plasje, kropen we moe maar gelukkig in ons bedje.

Dinsdag
De jongens, zijn met niet veel maar waren al heel vroeg wakker. De meisjes hadden er geen last van, sommigen sliepen gewoon maar door. Toen iedereen uiteindelijk uit zijn bed was geraakt, konden we ons wassen, ontbijten en begon er weer een hele nieuwe dag. In de voormiddag konden we gaan pottenbakken en moest natuurlijk ook het stalwerk gebeuren.
Amaai wat kunnen paarden hun stal vuil maken. Na al het harde werk kregen we 's middags een lekker bord spaghetti, sommige kinderen schoven wel drie keer aan. Nadien leerden we zeepjes maken in verschillende geuren en kleuren.
We voederden de dieren, knuffelden ze nog een beetje en moesten toen terug verzamelen voor een volgende activiteit. Kaarsen maken.
Straks gaan we ons allemaal eens grondig wassen, spelen we enkele spelletjes en kruipen goed op tijd in ons bedje voor morgen nog een laatste dag 'leven op de boerderij'

Je ziet hé ouders, we zitten hier niet veel stil.
Jammer genoeg kunnen we geen foto's hier plaatsen maar de foto's komen zo gauw mogelijk op onze eigen site.
Jullie kunnen wel altijd hier een berichtje achterlaten, wij geven de berichtjes dan wel door.

Tot morgen allemaal

3 opmerkingen:

Khadija zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Khadija zei

Hoi iedereen, ik zie dat jullie al heel wat leuks gedaan hebben en heel wat dieren hebben leren kennen. Nog heel veel plezier en tot morgen, allemaal.
Lieve Zainab, we missen je hier thuis heel erg. Ik hoop dat je het naar je zin hebt daar en ik zie je morgen. Een heel dikke zoen voor mijn prinsesje X

mama van Zainab

graff zei

hallo allemaal, wat lijkt het leuk daar bij jullie op de boerderij (behalve die stallen uitmesten dan)
Lieve emilie, Victor is super blij dat je morgen terugkomt en wij ook natuurlijk. Geniet nog van je laatste dag als boerinneke met je vrienden. Dikke knuffel

Papa en mama van Emilie