vrijdag 25 juni 2010

Viversel gaat boeren!

Hier wat vertraagd nieuws vanuit Pulle.
Na een leuke busrit arriveerden we op onze bestemming. We verkenden het terrein en installeerden onze kamers. De jongens mochten hun zware koffers naar boven zeulen, terwijl de meiden de benedenverdieping inpalmden. We kregen een uitgebreide rondleiding en mochten de dieren aaien. 's Middags werden we verwend met ... FRIETJES! Smullen maar!
Nadat de eetzaal werd opgeruimd en de kinderen even konden uitrusten op hun bed, maakten we een stevige wandeling tot bij een boer die zelf ijs maakt. Iedereen kreeg een lekker ijsje. Terug aangekomen op onze boerderij maakten we appelconfituur. Daarna kregen we een vieruurtje: een lekkere koek met een drankje. Zeepjes maken was de volgende workshop. we kneedden zeepvlokken, waarbij nog enkele vloeibare kleurstoffen werden toegevoegd, tot een leuke vorm.
Het avondeten bestond uit lekker vers, wit en grijs brood. Er was choco, confituur, hagelslag, salami, kaas, ... keuze genoeg dus.
Na het eten amuseerden we ons met een avondspel. Overal op het terrein hingen nummers die we moesten zoeken en waarbij we een opdracht kregen. Het was een leuk maar vermoeiend spel. Nadat sommige kinderen eruit zagen als zandmannetjes, was het tijd om te douchen. Om half 10 lagen de meeste kapoenen in hun bed en om 10 uur werd het, raar maar waar, muisstil! De meesters en juf hebben ook kunnen doorslapen, zonder te hoeven opstaan voor iemand!
Om half 8 was iedereen uit de veren en om 8 uur konden we ontbijten. Na het ontbijt maakten we elk ons eigen brood. Terwijl het brood aan het bakken was, mochten we de dieren verzorgen. Er werden zelfs babykonijntjes geboren!!!
Straks gaan we nog picknicken en spelen we nog een eindspel.
Het waren twee super leuke dagen hier in Pulle! Om nooit te vergeten!!!

Groetjes van alle kinderen uit het derde en vierde leerjaar
groetjes van meester Engelen, meester Steven en juf Daphné

1 opmerking:

Anoniem zei

Die zullen veel te vertellen hebben...
Amuseer jullie ginds maar goed.
Jorgen en Anne, (papa en mama van Michiel)