woensdag 29 februari 2012

Heksenprotjes

Opstaaaaaaaaaaaan! Klaar voor een nieuwe dag vol spannende activiteiten.
Bij het ontbijt zien we de pottenbakker al aankomen. Met een echt pottenbakkersschijf en klei gaan we meteen aan de slag. Hij geeft ons tips en trucjes en we worden echte pottenbakkers. 46 mooie potjes gaan gebakken worden...
Terwijl de pottenbakkers-in-spe volop draaien aan de schijf, gaan de anderen nog eens naar de stallen voor een ritje op de pony's en helpen Koen om de stallen uit te mesten.
Wat ruiken we daar?? Mmm, frieten à volonté!
Pffff, een beetje teveel gegeten... Gelukkig gaan we eventjes naar ons bed voor een platte rust.
Na een halfuurtje rust wacht Koen ons weer op om lekkere 'heksenprotjes' te maken. Op alle tafels staan de ingrediënten: 2 eieren, boter, bloem, suiker, havermout en muesli. Iedereen moet met volle kracht roeren om lekkere koekjes te maken. Kleine bolletjes deeg op de bakplaat, en hop, de oven in!
Toch nog even aan de dieren denken, want zij hebben ook honger! Enkele emmers met graantjes voor het zwijn, voor de kippen en voor de ganzen, haver voor de schapen en geiten en hooi voor de ezels en de paarden.
Na het vieruurtje is het tijd voor de douche van de meisjes. Ondertussen gaan de jongens nog even wandelen met de 3 honden van de boerderij: Cartouche, Tina en Banou. Moe van een fikse wandeling (ook de honden) komen ze een uurtje later terug, net op tijd voor het avondmaal.
Dan is het tijd voor de jongens om te douchen, terwijl de meisjes alvast starten aan hun valiezen. Want, boehoehoe :-( morgen is het de laatste dag...
Slaapwel en tot morgen! Hou jullie klaar voor een dikke knuffel!

Bekijk hier de foto's. Klik hier!

5 opmerkingen:

Mama Herricka zei

Tot morgen!
We hebben je gemist!

Nathalie (maman d'Océane) zei

Et oui demain c'est le grand retour, je suis certaine que je ne serai pas la seule à les attendre avec impatience ;-)

Un grand merci pour ces petits récits de leurs journées et pour les photos. Une expérience qu'ils n'oublieront pas de si tôt.

bisous à tous et un gros à ma puce Océane

Mama van Lou zei

Ik ben echt klaar voor de dikke knuffel:-)

Waw, quelle extaordinaire autre journée ! Les photos sont magnifiques, c'est un réel plaisir de voir nos chérubins si souriants et si bien soignés !!! Chapeau !

Hartelijke dank en tot morgen :-)

Mama van Romain zei

Bedankt aan de mensen van de boerderij en de juffen voor de toffe ervaring die de kinderen hebben mogen beleven op de boerderij.

Groetjes aan iedereen en een dikke knuffel aan Romain!

Anoniem zei

Eindelijk hebben we onze schatten terug vandaag! Nog een paar uurtjes wachten. We zijn benieuwd naar al hun verhalen.

Bedankt aan iedereen en tot straks.

Els, mama van Amath