zaterdag 31 maart 2012

kleuterkamp dag 1

Dag lieve ouders, Jullie zagen hoe Viktor het varkentje jullie kleinen spruiten meenam om de boerderij te verkennen. Na een kleine rondleiding was het tijd om echt aan de slag te gaan. Konijnen verzorgen stond als eerste op het programma. Het was zeer fijn om de kleine konijntjes te knuffelen en te verzorgen. Helaas pindakaas, we moesten de konijntjes eventjes rust geven want het blijven diertjes... Toen maakte we kennis met het ondeugend varkentje. Dit is een heel ander varkentje dan Viktor. Het is een varkentje met echte varkenstreken. We zijn benieuwd wanneer de boer zijn varkentje terug te pakken kan krijgen zonder dat hij nog veel kattenkwaad kan uithalen. Tijd om te eten, want onze magen begonnen al te knorren. Toen onze buikjes rond waren, was het tijd om paard te rijden, dieren te voederen en een heleboel om te knutselen. Wat we gemaakt hebben, dat blijft natuurlijk een verrassing voor maandag??? Voor het avondmaal kwam het ondeugende biggetje weer even langs die een gek bezoekje bracht bij de koe. Tijd om nog even te spelen voor dat we ons klaar moesten maken voor te slapen ( tandenpoetsen, opfrissen, pyjama aan) Voor het licht uitging, kregen we nog een verhaaltje en maakten we onze eigen zaklampendisco... jabedabedoe alle oogjes toe en graag tot morgen, vanwege 't groenhofteam Bekijk hier de foto's. Klik hier!

dinsdag 27 maart 2012

GBS Ezaart, dag 2

Bekijk hier de foto's. Klik hier!

maandag 26 maart 2012

GBS Ezaart

Na een korte, leuke busrit kwamen we in volle zon aan op onze bestemming. Het eerste leerjaar begon met de bedden op te maken en zich wat te installeren op de kamer. Het tweede leerjaar kreeg ondertussen al de kans om kennis te maken met de dieren.

Toen was het tijd voor een koek. Later kon het tweede leerjaar de bedden opmaken en het eerste leerjaar kreeg een rondleiding bij de dieren.
Rond half 1 hebben we lekkere soep en spaghetti gegeten. Daarna kregen we even de kans om te spelen op de grote speelweide. Na het vrij spel werden we opgesplitst in drie groepen. De ene groep mocht confituur maken, de andere kon paardrijden, terwijl de derde groep de dieren aan het voederen was. Dit gebeurde aan de hand van een doorschuifsysteem.
Alles is hier netjes en verzorgd. Ook is alles prima georganiseerd! De kinderen genieten ten volle!
Genieten jullie nu maar van de foto's ...

Vergeet vanavond ook geen kijkje te nemen, want dan zorgen we voor leuke foto's van de pyjamafuif.

Laat zeker een reactie achter op onze blog die we dan nadien voorlezen aan jullie kinderen!


Groetjes

Alle kinderen van het 1ste en 2de leerjaar en hun juffen


Bekijk hier de foto's. Klik hier!


Dag allemaal!

Hier zijn nog enkele foto's van onze supertoffe pyjamafuif. Ook zijn er nog wat foto's te bewonderen van jullie kleine boeren en boerinnetjes in de slaapzalen. Ze liggen nu allemaal in hun bedje. Sommige zijn zelfs al in dromenland ...

Slaapwel en tot morgen!

Bekijk hier de foto's. Klik hier!

donderdag 22 maart 2012

BEESTIGE BENDE Part II

Vandaag was het weer een super mooie dag.  We hebben ons weer eens goed kunnen laten gaan.
Stallen uitgemest, eten gegeven aan de dieren, kaarsen gemaakt, confituur gemaakt, ....
Zoals één van de kinderen zei: "We doen hier veler dan op school". :)
Kortom, het is hier KEI, SUPER, MEGA COOL.
Tot morgen!!!!!!!!

Slaapwel,


Alle kinderen en de leerkrachten

Bekijk hier de foto's. Klik hier!

woensdag 21 maart 2012

BEESTIGE BENDE, part I

Hallo lieve mama's, papa's, collega's en familie!


Ons eerste dagje hier is voorbij gevlogen! 

De busreis is goed verlopen en voor we het wisten, waren we ter plaatse.

Het weer was schitterend, we hebben deze middag en avond zelfs buiten gegeten! Onze namiddag was goed gevuld; dieren verzorgen, paardrijden, konijntjes aaien, koekjes bakken, vrij spelen,...   En opeens was de dag voorbij. We sloten af met een gezellig kampvuur, waarna we allemaal onze tandjes gingen poetsen en lekker ons bed inkropen.

Slaapwel iedereen! We maken het hier reuze-goed en hebben het beestig naar onze zin!


Bekijk hier de foto's. Klik hier!

dinsdag 20 maart 2012

Dag twee in 't Groenhof

Onze tweedaagse zit er weeral op. Straks vertrekken we terug naar Hove. Vandaag kregen we een zalig zonnetje te zien. We kregen nog bezoek van mevrouw directeur en deden nog tal van activiteiten.

Groetjes van alle kindjes en leerkrachten van 2A, 2B en 2C

Bekijk hier de foto's. Klik hier!

maandag 19 maart 2012

Groetjes uit Pulle

Dag iedereen !

Vanmorgen zijn we om 9.10u veilig afgezet op 't Groenhof in Pulle. Nadat we onze valiezen hadden uitgeladen begonnen de jongens met de opmaak van de bedden. Dat probeerden ze tenminste.
Ondertussen verkenden de meisjes reeds de boerderij en maakten ze kennis met de kippen, het hangbuikzwijn, de konijnen, de schapen, de ganzen en de eenden. Daarna werden de groepen omgewisseld.
Ook nog in de voormiddag kon iedereen zijn eigen kaars maken.
De gezonde pompoensoep en de spaghetti à volonté smaakten dan ook geweldig deze middag.
Na een korte pauze gingen we dan als junior masterchef aan het werk. De overheerlijke confituur brengen we mee naar huis morgen. Sommigen kregen er niet genoeg van en bleven alle potten maar uitlikken. Mmmmmm. Vervolgens konden we allemaal een keertje paardrijden olv juf Marijke. Straks na de boterhammetjes kijken we nog naar de film 'Mijn droompaard' en hopelijk volgt daarna een rustige nacht, want morgenvroeg om 8 uur worden we al gewekt voor de ochtendjogging met meester Danny.
Tot morgen allemaal !

Groetjes

Juf Brigitte
Juf Karin
Juf Marijke
Meester Danny

Bekijk hier de foto's. Klik hier!

vrijdag 16 maart 2012

de laatste dag op de boerderij...

Hallo allemaal!

Hier een laatste verslagje van op de boerderij.
Deze nacht hebben we allemaal goed geslapen.... want het was gisteren een superleuke en heel actieve dag.

Na het opstaan hebben we allemaal goed geholpen met de koffers in te laden. Na het ontbijt hebben we brood gebakken en daarna was het groot feest voor Anouar, want die is 6 jaar geworden vandaag!

Seffens gaan we nog op het paard rijden en de konijntjes knuffelen. Dan nog lekkere soep eten met boterhammetjes en daarna spijtig genoeg afscheid nemen van alle diertjes en van de boerderij en Jeroen !

Het was voor iedereen een superleuke tijd !

tot straks !

de rakkers, de olifanten en de juffen..

Bekijk hier de foto's. Klik hier!

donderdag 15 maart 2012

rakkers en olifanten op de boerderij

Hier een verslagje van onze 2de dag op de boerderij. En laten we eerlijk zijn...kan het nu nog beter!
Schitterend weer, leuke workshops, zoals potten bakken, confituur maken en kaarsen rollen. En dan tussendoor nog volop kunnen spelen en de dieren voederen. En natuurlijk niet te vergeten, het paardrijden, zowel op de pony als op het grote paard.
Vanmiddag lekkere frietjes gegeten buiten onder de boom, vanavond lekkere boterhammetjes eveneens buiten en we hebben net de avond afgesloten rond een prachtig kampvuur. Nu vallen onze oogjes toe en liggen we al lekker onder de wol.
We hopen dat jullie al kunnen genieten hebben van alle mooie foto's. Tot morgen.
Vele groetjes van de juffen, de rakkers en de olifanten.

Bekijk hier de foto's. Klik hier!

woensdag 14 maart 2012

De rakkers en olifanten op de boerderij !

Hallo allemaal ! Hier het eerste verslagje van de rakkers en olifanten op de boerderij! We zijn hier goed aangekomen zonder problemen onderweg. We werden hier heel hartelijk ontvangen en voelden ons hier direct thuis ! Het zonnetje kwam er na de middag door... Vandaag hebben we al leuke dingen gedaan.Met het paard gereden, de dieren eten gegeven, heksenprotjes gemaakt, en veel gespeeld. Het eten ging heel vlot!Deze middag hebben we lekkere spaghetti gegeten en vanavond boterhammetjes! We hadden grote honger van het vele spelen! Na een douche en tandenpoetsen liggen we nu allemaal in dromenland.... tot morgen voor het vervolg van onze avonturen! groetjes de rakkers, de olifanten en de juffen

Bekijk hier de foto's. Klik hier!

vrijdag 9 maart 2012

Dag 3 van de toverboontjes

Hier zijn we dan voor de laatste keer. Een beetje vroeger dan de voorbije dagen want we staan vertrekkensklaar. Ook al was het de laatste dag, toch stond er nog heel wat op het programma. We hebben nog lekker brood gemaakt (het rook hier heerlijk) en natuurlijk was het ook een heel werk om al ons gerief terug te vinden en in de juiste valies te stoppen. We zijn nog een laatste keer bij de dieren geweest om hen te observeren en we hebben dit aangeduid op papieren om het nooit meer te vergeten. Na het middagmaal trokken we naar de ijsboer! Daar zagen we koeien en mochten we een lekker huisgemaakt ijsje eten! Dat was een leuke afsluiter! Het zit erop voor dit jaar! Moe maar voldaan keren we terug naar Dendermonde. Bedankt om ons te volgen via de blog en tot straks allemaal!

Bekijk hier de foto's. Klik hier!

donderdag 8 maart 2012

Dag 2 van de boertjes en boerinnetjes van de toverboon

Hier zijn we weer. Terwijl de kinderen genieten van een film kunnen jullie genieten van de foto's van weer een boeiende dag! Eerst en vooral iedereen bedankt om kaarsjes te doen branden want... deze morgen stonden wij op met de zon! En ze heeft ons een hele dag vergezeld! Gelukkig maar, want er stonden heel wat buitenactiviteiten op het programma! Deze voormiddag hebben we stallen moeten uitkuisen (jaja ook dat hoort bij het boerderijleven), hebben we nog eens mogen paardrijden (deze keer zonder regen dus meer ontspannen) en hebben we aan pottenbakken gedaan (niet simpel maar we hebben mooie resultaten). Als middagmaal kregen we spirelli met bolognesesaus. We hebben weer goed ons best gedaan, want ze moesten nog spirelli bijmaken! Na een korte pauze vlogen we er weer in! Heksenprotten gemaakt (je mag je er al vanalles bij voorstellen, je zal wel zien wat dit juist is...) en de dieren eten gegeven. Ook enkele groepsspelletjes gespeeld waarbij we veel moesten lopen. Daarna mochten we even uitrusten rond het kampvuur om te luisteren naar een verhaaltje, liedjes te zingen en lekkere chips te eten. We denken stilaan aan morgen, sommige oogjes stonden vandaag al opvallend kleiner dan gisteren maar velen willen toch nog lang niet naar huis! We hebben vandaag nog meer foto's dan gisteren dus begin er alvast aan! Veel kijkplezier! Tot morgen voor onze laatste blog!

Bekijk hier de foto's. Klik hier!

woensdag 7 maart 2012

Dag 1 van de toverboontjes

Terwijl de kinderen hun kaartjes schrijven (jaja jullie mogen zeker post verwachten) vertel ik eventjes hoe onze eerste drukke dag op de boerderij verlopen is. Na het afscheid (met een bijhorend dansje) op school vertrokken we met de bus. Na een uurtje rijden (gelukkig niet te veel file gehad) kwamen we aan in 't Groenhof. Met onze zware valiezen trokken we de boerderij op. We kregen direct een rondleiding zodat we konden kennismaken met alle dieren (honden, schapen, geiten, eenden, ganzen, zwijn, paarden, ezels, konijnen, kippen). We mochten ze wrijven, knuffelen, ... 's Middags hebben we lekkere frietjes met curryworst (en gezonde groenten) gegeten. En of we honger hadden! Het installeren  van de kamers was ons volgende werk. De jongens boven, de meisjes beneden. We hebben confituur gemaakt met appelen en aardbeien (in groepjes moesten we appels snijden, suiker toevoegen,...). Benieuwd of jullie het lekker zullen vinden! Jammer genoeg begon het toen te regenen. Onze volgende activiteit (paardrijden) was dus in dit slechte weer te doen, maar dat hadden we er graag voor over. Daarna konden we ons immers weer opwarmen om binnen kaarsen te maken. De boterhammen smaakten ons dan ook na zo'n drukke namiddag! Je ziet, we vervelen ons hier zeker niet! Willen jullie kaarsjes doen branden dat het morgen een beetje beter weer is want wij spelen liever buiten in mooi weer natuurlijk en de dieren vinden dit ook veel leuker! Heel veel groetjes aan alle mama's en papa's en broers en zussen van alle kinderen en juffen van de toverboon! Wij gaan straks onze eerste nacht op de boerderij tegemoet! Tot morgen! En geniet van onze foto's!

Bekijk hier de foto's. Klik hier!

dag 3

De wekker stond om half 8 maar wij waren toch wel al vroeger uit de veren.


Voor de laatste keer ontbeten en tanden gepoetst.

Dan kon de grote zoektocht naar eigen spullen in de kamers beginnen.
Uiteindelijk zijn er niet meer zoveel verloren voorwerpen.
De juf zet ze in een zak en de mama's en papa's kunnen straks aan de bus een kijkje nemen.

Terwijl de juffen alles in de koffers stopten mochten wij met Inga en Jeroen een broodje bakken.
Dit lekkere broodje brengen we vanavond ook al mee naar huis!

We hebben nu net een boterhammetje met soep gegeten.
De konijnen en de kippen kregen nog een laatste bezoekje.

Straks spelen we het koe-spel en sluiten we af met een lekker ijsje.

De juffen proberen alle kindjes en valiezen op de bus te krijgen :-)

Tot straks
Groetjes

(we vertrekken hier normaal gezien om half 3)


Bekijk hier de foto's. Klik hier!

dinsdag 6 maart 2012

dag 2

Om 7 uur liep de wekker af, voor sommige kinderen en juffen was dit wat vroeg.
Kleedjes aan, ontbeten, tanden gepoetst en dan konden we aan onze drukke dag beginnen.
Er stond veel op onze planning:

* stallen uitmesten
* paardrijden
* potten bakken

Ons maagje kon gevuld worden met lekkere frietjes met zelf geraapte eitjes , tomaten, komkommer en hesp.

Na dit lekkers hebben we de eetzaal opgeruimd en de afwas gedaan.

Op naar de volgende dagtaken:

* heksenprotten bakken
* dieren eten geven

Als afsluiter mochten we het groentespel spelen.
 Met een 4uurtje werden we beloond.

Straks gaan de juffen de berichtjes van jullie voorlezen aan de kapoenen.

Na het avondmaal gaan we eens douchen, dit zal nodig zijn :)

Als afsluiter is er nog een kampvuur en een feestje voorzien.

Alweer een leuke dag met flinke kids.

Bekijk hier de foto's. Klik hier!
Bekijk hier deel 2. Klik hier!

maandag 5 maart 2012

Dag 1 op de boerderij

De eerste dag zit er al bijna op.
Rond 11 uur zijn we aangekomen.  Hier was geen sneeuw te bespeuren.
Na het uitladen van de koffers zijn we een kijkje gaan nemen op de boerderij.  We konden kennis maken met alle dieren: de geiten, de kippen, de ezels, de konijnen, het hangbuikzwijn, de paarden, de ganzen en de honden.   De kinderen waren heel enthousiast.
Na de spannende ontmoeting stond er preisoep en spaghetti voor ons klaar.  Dat heeft gesmaakt!
In de namiddag konden we in groepjes onze bedjes opmaken terwijl de anderen  de dieren eten gaven.
Koken stond ook op de planning: we mochten onze eigen confituur maken met swingende muziek op de achtergrond.
Als 4uurtje kregen we een appel en een koek.
Nu zijn we kaarsen aan het rollen.
Straks eten we nog een lekkere boterham en schrijven we een kaartje naar huis.
Mama en papa niet schrikken als jullie woensdag de koffers opendoen want we zijn al een beetje vuil :)
We hebben de kou en het beetje regen niet aan ons hartje laten komen,  want we hebben al een fantastische dag achter de rug.
De juffen zijn heel blij: de dag is zeer goed verlopen, geen traantjes en flinke kindjes :)
Op naar een rustige nacht.
Tot morgen en veel liefs van jullie flinke kapoenen!

Bekijk hier de foto's. Klik hier!

vrijdag 2 maart 2012

Update van de foto's van dag 2, bekijk ze hier: Klik hier!

donderdag 1 maart 2012

Even aandacht voor wat boerkesklap uit Oostmalle

Allerliefste mama's, papa's, oma's, opa's, ...

De eerste dag van onze boerderijklassen zit er weeral bijna op.  Wat gaat de tijd toch snel!
Vanmorgen kwamen we hier gepakt en gezakt nog vol spanning aan, niet wetende welk avontuur ons nog te wachten stond.

Nadat we onze bedden hadden klaargemaakt, nam Jeroen (begeleider Groenhof) ons mee voor de eerste kennismaking met de dieren.  We maakten eerst kennis met de konijntjes.  Ze waren kei schattig!!!  Er waren al kleine konijntjes te bewonderen.  Toen was het tijd om de ezels een grondige poetsbeurt te geven.  Dit hadden ze echt wel nodig.  Wat zagen ze er vuil uit!
In de volgende weide was niets te zien.  Wat was dat raar! Maar dankzij Jeroen zagen we plots een raar varken tevoorschijn komen.  Het bleek een hangbuikzwijn te zijn met een volle blaas.  Daarna waren de kippen aan de beurt.  Vele van ons durfden ze zelfs al een stevige knuffel geven.  Daarna kregen we een beetje les over de eenden en ganzen. Wat we leerden, vertellen we jullie morgen wel.
In de laatste weide kwamen we de schapen en geiten tegen.  Wat waren ze groot van zo dichtbij!

Toen was het tijd om aan de slag te gaan. Tijdens onze eerste workshop leerden we hoe we lekkere confituur kunnen maken.  Oma zal er jaloers op zijn!

Voor het middagmaal hadden we nog even tijd om onze jarige Katarina (2A) in de kijker te zetten.  We zongen allemaal uit volle borst voor haar.  Ook onze beentjes zwierden we even los tijdens onze dierendans.  Toen ging de bel voor het middageten.

Op menu van deze eerste dag stond pompoensoep, spirelli met bolognaisesaus en een stukje cake.  Wat hebben we gesmuld!

Toen werd het tijd om de paarden uit de stal te halen.  Als volleerde cowboys reden we de piste rond alsof we nooit iets anders gedaan hadden.  Ook het voederen van de dieren stond op het programma.

Na een lekker vieruurtje gingen we opnieuw aan de slag.  Tijdens onze tweede workshop moesten we onze handen echt vuil maken.  Alle ingrediënten moesten we goed mengen om er heerlijke heksenprotjes van te maken.

Daarna genoten we van een lekkere broodmaaltijd.

Onze juffen hebben alvast verteld dat we onze dag gaan afsluiten met een leuk spel en nadien een verwarmend kampvuur.  Wat kijken we daar naar uit ....

Dag mama, dag papa, dag ... , slaap lekker en tot morgen!


P.S.  Wij juffen willen jullie nog snel laten weten dat we een leuke bende bijhebben en dat iedereen volop geniet.  Maak jullie dus maar geen zorgen.  Slaapwel en tot morgen!

Bekijk hier de foto's. Klik hier!