dinsdag 26 november 2013

de Brug op de boerderij

Dag lieve ouders,

Onze eerste dag loopt stilaan ten einde. Wat hebben we ons geamuseerd!!! Het was echt fantastisch tot nu toe.
Vanmorgen zijn we aangekomen rond de klok van 10u. Zonder file en vlotjes gereden tot op de bestemming met een bus vol enthousiaste leerlingen die vol spanning uitkeken naar twee dagen op de boerderij.
Eindelijk waren we er en iedereen keek zijn ogen uit. Wauw, wat een prachtige boerderij. Onze "meester" voor twee dagen, Koen, begroette ons zeer uitbundig.
Na de koffers op de kamer te hebben gezet, kregen we een rondleiding bij de diertjes. Overal werd verteld wat de dieren leuk vonden, wat ze graag aten en hoe we ze het best moesten oppakken of aaien.
Daarna was het tijd om de bedden te maken en onze knorrende maag te vullen met heerlijke vegetarische spaghetti. Enkele dametjes gingen graag de borden afwassen en de andere leerlingen werkten voor de eerste keer in hun bundeltje. Juf Tanja en ik hadden daarbij voor een verrassing gezorgd, LEKKERE SNOEPJES!
Toen iedereen klaar was, hebben we confituur gemaakt van appeltjes en aardbeien. Heerlijk vond de directrice die ons eenbezoekje kwam brengen in de namiddag. Dat belooft!!
Nu even lekker ravotten op de weide in de speeltonnen en daarna was het tijd voor de stallen uit te mesten en paard te rijden. We hadden echt wel stoere cowboys en cowgirls bij. Zelfs het hoogste paard was snel bestegen en werd meesterlijk bereden door bijna iedereen. Heerlijk voor juf Tanja en mij om de leerlingen zo te zien genieten! Daar doen we het uiteindelijk allemaal voor!
Na het avondeten hebben we ons lekker opgefrist in de douche en op dit moment wordt de finale van de quiz gespeeld terwijl ik deze boodschap achterlaat voor jullie. Dadelijk is het bedtijd, eindelijk, want de leerlingen zijn moe na zo'n dagje werken, spelen en zorgen voor de diertjes op de boerderij.
Morgen is opnieuw een drukke dag en tegen 17u zien we jullie allemaal terug. Tot dan!
Groetjes van jullie kapoenen, juf Tanja en juf Miranda.

Bekijk hier alle foto's Klik hier!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Dag beste vrienden en vriendinnen van de brug hopelijk was het kei toffe dag.Voor nu welterusten allemaal.Laat het morgen nog een leuke dag worden en we zien jullie gauw terug.De groetjes van de ouders van Aelssandro Dirkx en zijn grootte zus Cheyenne.

Anoniem zei

hey allemaal toffe foto's zo te zien hebben jullie je goed geamuseerd! Jullie confituur ziet er wel smakelijker uit dan de mijne 4 jaar geleden ;) maak er nog een fijne dag van
ps. ahmetje we hebben je echt wel gemist thuis het was te stil :)

groetjes Zeynep, mama en papa van Ahmet

koen van de boerderij zei

hoi hoi liefste kindjes van de wereld!
Ik vond het vandaag een superkeicoolemégafantastischeleuke dag! Jullie waren écht geweldig!
Ik zie er al naar uit om morgen samen met jullie brood te bakken en heksenprotjes te maken.
En euh, vannacht niet te veel scheetjes laten hé! (en de juffen ook niet).

Koen kalkoen van de boerderij

Anoniem zei

hey kids en juf Tanja en juf Miranda leuke fotos jullie hebben het heel goed gehad zeker tot morgen

groetjes Afra nichtje van Ahmet