woensdag 9 juni 2010

hoedjes op de boerderij

Rond ongeveer 9.30u schrokken de dieren van het Groenhof zich een ongeluk! Na een korte busrit zijn De Hoedjes van Papier gearriveerd!
Al snel werd duidelijk dat er op een boerderij gewerkt moet worden. Samen de zware tassen (we zijn echt maar één nachtje weg hoor...) uit de bus zeulen, bedden opmaken, alles uitpakken en klaarzetten en dan .... EINDELIJK.... het echte boerderij - avontuur kan beginnen!
Jeroen kwam ons aan de slaapzaal halen en vertelde wat ons allemaal te wachten stond. Eerst een kijkje nemen bij de dieren natuurlijk! In de eerste wei aaiden we geiten, schapen in alle varianten! Zo ook een gekke , slome pony die Papa Chico heet (later hebben de juffen hem omgedoopt tot 'Fonske' ) In de tweede wei mochten we naar de eenden en ganzen kijken. Opgepast, ze kunnen bijten! In de derde wei kwamen we kippen tegen, die we zelfs mochten oppakken! En zoals iedereen wel weet, althans wij wisten het toch, legt een kip wel eens een ei! Wij vonden 3 eitjes in het kippenhok! Na de kippen zijn we brood gaan geven aan de hangbuikzwijnen. Goh, wat kunnen die een stukje (vr)eten zeg! bijna al ons brood op! Gelukkig hadden we nog wat brood gespaard om later aan de ezels te kunnen geven want die hebben er ook van gesmuld, net als de 3 honden die hier rondlopen!
Bij het konijnenhok hebben we iets super schattig gezien... een baby konijntje van bijna een week oud! Het lag lekker verstopt onder een donsje in het hok. Uiteraard mochten we het kleine konijntje niet aanraken of pakken, maar de andere konijnen vonden het geen probleem hoor!(wij natuurlijk ook niet!)
En dan nu Le moment suprême... paardrijden!!! 2 paarden en Fonske werden opgezadeld om ons allemaal van een ritje te voorzien. Het zwarte paard ging het snelst, het witte ook nog wel, maar Fonske.... daar moesten de Juffen wel wat moeite voor doen om hem vooruit te krijgen. (op het einde van de ritjes had hij eindelijk door dat hij ook eens een looppasje kon doen :-) )
Dit alles gebeurde voor ons heerlijke middageten, frietjes met groentjes, hespenrolletjes en natuurlijk keptchup en mayonaise!
Na een middagrustje (nee nee, nog niet op ons bed maar lekker in het gras) hebben we buiten nog heerlijke confituur gemaakt! Appeltjes en rabarber in hele fijne stukjes snijden blijkt een talent van velen te zijn! Na het snijden zijn we jammergenoeg naar binnen moeten verhuizen omdat er een regenbui ( voor de rest van de avond) over de boerderij trok. Verder nog suiker toevoegen en goed roeren en klaar is kees.
Klaar om zeep te maken! Een potje met zeepvlokken, een kleurtje dat we mochten kiezen, amandelolie en een lekker geurtje en we konden beginnen kneden! Eikes.... da's vies! Nog een leuk vormpje maken en het zeepje mag in het zakje!
Na al dat arbeiden hebben we weeral een reuzenhonger gekregen! Tijd voor het avondeten!
Boterhammetjes met salami, hesp, kaas, boterhamworst, confituur, muizenstrontjes of choco. Het lekkerste was dat we ze zelf mochten smeren! Er zijn kleuters die er hun hand niet voor omdraaiden om maar liefst 7 boterhammen of meer op te eten! Flinke kinderen, niet waar?! ;-)
Nog even lekker onder de douche, pyjama aan en dan (as we speak) onze bedjes in! Wij zijn klaar om naar de dromenboerderij te vertrekken!!!

Tot de morgen lieve dieren!
Dikke kussen van de vlinders en de hemelbeestjes!
-xxx-

Bekijk de fotoreportage.

6 opmerkingen:

anke zei

lieve Lukas,
we zijn er zeker van dat het daar heel fijn is!
We lezen en zien op de foto's dat je veel leuke dingen hebt gedaan (zelfs afwassen).
Hopelijk ben je flink en luister je goed naar de jufkes.

dikke kussen,
mama, papa en Fien

Anoniem zei

Dag Marie,

Wat een leuke dingen allemaal, jullie hebben er een plezante dag opzitten. Slaap nu maar lekker en maak er morgen ,samen met je vriendjes, nog een leuke dag van.

Dikke kussen
Mama

Anoniem zei

Dag Sammeke,
het ziet er daar heel plezant uit.
Al veel leuke dingen gedaan en lekker gegeten(frietjes!!!)
Nog veel plezier morgen met je vriendjes.
Dikke kussen,
mama, papa en Hannah.

Ineke zei

Hoi Allemaal, wat een leuk idee om nu al foto's op de website te zetten, eindelijk kunnen we eens vlieg zijn...en jullie hebben het duidelijk naar jullie zin. Laten jullie de dieren, de leiding en de juffen op tijd ook eens met rust? Ze zullen wel overvallen zijn door die bende van de Hoedjes :) Veel plezier nog morgen!
knuffel, Ineke ( van Brent)
eneuh: Brent en Elian: je mag naast elkaar slapen, maar stillekes hè

Marina zei

Hallo Sharona,

Het is fijn jullie zo allemaal bezig te zien. Ik zou ik nog eens een kleutertje willen zijn. Geniet maar met volle teugen. En vertel morgen alle leuke verhalen. Alleen de jongens hun hoofdje niet te zot maken hé. :)

Zoete dromen en tot morgen
mama, papa en Vincent

Rose'll zei

Hey Daan,
heb gezien dat je leuk paardgereden hebt, doet je poepje niet pijn ?
Daar zijn wel veel mooie dieren, vooral die hangbuikzwijntjes trekken mijn aandacht, en jullie ook, hihi...maak er nog een fijne dag van !
Tot strakjes, mama komt je afhalen hoor, doeie lieve schat.