donderdag 6 december 2012

De Kleine Jacob maakt de boerderij onveilig, deel 2

Lieve mama's, papa's, broers, zussen, oma's, opa's en alle vrienden van de school.

Na een rustige en geslaagde eerste nacht, werden we om acht uur gewekt door de juffen. Buiten lag de sneeuw al op ons te wachten, maar eerst was het tijd voor een lekker ontbijt.

In de eetzaal stond er bovendien ook nog een verrassing voor ons klaar… De Sint had voor ons wat lekkers achtergelaten, mmm! Ook hebben we wat nieuwe boeken gekregen om onze klasbib aan te vullen.

Met volle buikjes trokken we het sneeuwlandschap in om de stallen uit te mesten. Nooit geweten dat kippen, ezels, paarden, hangbuikzwijnen, schapen en geiten zoveel rommel konden maken! Het was hard werken geblazen, nog meer dan tijdens een moeilijke wiskundeles. Natuurlijk hadden we er ook veel plezier in. De juffen hebben ons ook verteld dat wij echte boeren en boerinnen zouden kunnen zijn, leuk hé!

Voor de allereerste keer hebben we ook potten gemaakt. Het leek makkelijk, maar daarin hebben we ons goed laten foppen. We gaan jullie nog niet vertellen hoe onze creaties eruit zien, dat mogen jullie binnenkort zelf ontdekken. Spaghetti stond deze middag op het menu, hier hebben we van gesmuld!

Na het opdoen van wat krachten, was het tijd om paard te rijden en de dieren te voederen. Van al dat voederen kregen we zelf ook wel honger! Daarom mochten we heksenprotten maken. Klinkt vies, maar het is ooh zo lekker! Wanneer we thuis zijn mogen jullie allemaal eens proeven.

’s Avonds nog een beetje gedanst, gezongen en alles gegeven. Nu voldaan het bedje in! Morgen is het al weer de laatste dag, wij hopen op een dik pak sneeuw zodat we ons morgen nog eens extra goed kunnen amuseren.

Lieve slaapwelkusjes en tot morgen,
jullie kapoenen.

Bekijk hier de foto's. Klik hier!

6 opmerkingen:

Unknown zei

Dat was blijkbaar weer een superleuke dag zo te zien op de foto's !!! Rust nu allemaal maar goed uit om er morgen nog een geweldig leuk moment van te maken, want het zit er bijna op !!! Spijtig voor jullie, maar alle mama's en papa's kijken toch al wel naar jullie uit. Tot morgen en vele groetjes vanwege de mama en papa van Louis (en Lucien) !

Karin zei

Dag brave kindjes en lieve juffen,

Het ziet er een leuke beestenboel uit met vele varkentjes.
Daarom ben ik heel nieuwsgierig naar jullie knutselwerkjes en bakwerkjes en jullie verhalen en ...

Dikke x van mama kip aan kuikentje Renzo en alle andere kuikentjes.

Anoniem zei

Dat ziet er allemaal heel spannend uit. Jullie zullen nogal verhalen te vertellen hebben.
Als al die boeren en boerinnen nog maar terug naar de stad willen komen.
Geniet nog allemaal van een fijne dag morgen, misschien wel eentje met veel sneeuw.
Dikke knuffel van mama Mieke, papa Raf en zus Eline

Niek en Erik en Jozua zei

Wat een hardwerkende boeren en boerinnen, prachtig ! En wat een pretoogjes, vooral bij het bakken en koken en snoepen en natuurlijk het dansen... Geniet nog van een heerlijk dagje morgen, met veel sneeuwpret. Veel liefs aan Eliah en alle vrienden van mama Niek en papa Erik en kleine Jozua

Ana López zei

WOU WOU WOU!!! Leuk wat jullie allemaal doen! En tof met de sneeuw ook. We hebben echt fantastische kinderen.
Ana (mama van Aitana)
PS: Aitana, a Ernesto y Matea les encantan las fotos y quieren ir también a la granja.

speedy s zei

Dag Aitana,

Amai, wat superleuk daar op 't Groenhof!
Ik zie dat ook 'Maria Dolores' de kip die tomaten legt op 't groenhof woont ;-) (zie foto dag 1).
Geniet nog maar van alle dieren, sneeuw en ...

Groetjes aan alle kinderen van de Kleine Jacob

Groetjes van Sandra