dinsdag 8 januari 2013

De spits dag 1

Kwart over negen vertrokken op school en om 10 uur al aangekomen in de boerderij. De leerlingen waren niet meer te houden van enthousiasme en samen met Jeroen gingen we vlug kennismaken met de verschillende boerderijdieren. De voorkennis van onze leerlingen was optimaal. Zo zijn er vanaf nu schapinnen, kukelekuën en everzwijnen op de boerderij.
Het middageten (frietjes, groentjes en curryworst) was zo lekker dat de leerlingen alles opaten. Jammer, want de hangbuikzwijnen kregen dus geen restjes te eten. Volgende keer, jongens en meisjes, wat minder eten hè!
Na een ritje op de rug van een pony maakten we kaarsen van echte bijenwas. Wat rook dat lekker naar honing! Sommigen vonden dan weer dat het vreselijk stonk. Smaken verschillen, niet waar?
Enkele stevige boterhammen en een grappig verhaal rond het kampvuur brachten ons weer op krachten. Klaar voor een stevige wandeling. Met enkele fakkeltjes in de hand ontdekken we de omgeving rond de boerderij. En uiteraard kon er geen durftochtje ontbreken.
Moe maar voldaan dronken we nog een warme chocomelk rond het kampvuur.
En dan ... onze bedjes in!

Bekijk hier de foto's. Klik hier!

Geen opmerkingen: