woensdag 4 september 2013

sint janberchmansschool dag 1

Er was eens een boer en een boerin… Omstreeks 08.15 kwam de bus ons oppikken en vertrokken we voor drie dagen op boerderijklassen naar Pulle. De rit verliep voorspoedig en we stopten klokslag 09.15 aan de boerderij. Daar stond onze “vaste begeleider” Jeroen ons op te wachten. Na het uitladen van de koffers, kregen we een rondleiding. Al de honden, kippen, geiten, schapen, ganzen, hangbuikvarkens, konijnen, ezels, paarden… stonden ons op te wachten. De eerste kennismaking was leuk. We kregen van Jeroen ook te weten van de verschillen waren tussen ganzen en eenden. Het verschil tussen een muilezel en een muildier. Een woerd? Een ooi? Een gent? Een ganzerik? Een beer? We kwamen al veel te weten het eerste uur! Na de kennismaking van de boerderij, mochten we ons installeren op de slaapkamer. Dit verliep vlekkeloos. Moeten er misschien al kinderen hun bed opmaken bij hun thuis? Vervolgens werden we verrast op een overheerlijk middagmaal. Eerst dagverse groentesoep (verse groenten van de boerderij)! Iedereen heeft zijn tas opgegeten (de inhoud). Daarna een salade van tomaten, komkommer, sla, ei… met FRIETEN en HAMBURGER. Als afsluiter een lekkere chocoladecake. Met deze krachtvoer was de toon gezet voor een “werknamiddag”. De eerste activiteit van de namiddag was een heerlijke confituur maken. Eerst moesten we appeltjes grof snijden, vervolgens fijn en dit mengen met rode vruchten. Hier werd ook nog suiker toegevoegd en dit “mengsel” brachten we op kookpunt. Het resultaat zullen jullie in de loop van de week zelf mogen proeven. Daarna hoorden we het geluid van de verschillende dieren. Zouden ze honger en dorst hebben gekregen? Of waren de stallen misschien vuil? Alleszins, we wisten wat we moesten doen. Allereerst droegen we meer dan 500 kg dierenvoeder naar de stallen. Daarna werden de paarden van stal gehaald. Kammen en borstelen deden we als de besten. Als beloning mochten we op onze mooie paarden rijden. Het begrip draf en galop kenden geen geheim meer voor sommige. Ondertussen kregen de konijnenhokken een mooie opknapbeurt. Toen was het tijd voor alle dieren te voederen. Sommige dieren aten letterlijk uit je hand. De frieten waren ondertussen al weggewerkt en genoten we van een lekkere broodmaaltijd. Choco, confituur, hagelslag, kaas, boterhamworst, salami… keuze genoeg! Als avondactiviteit stond er een educatief spel op het programma. We verdeelden de groep in 6. Twee uur lang werden de leerlingen ondergedompeld in zoek-, lees- en doe-opdrachten. Om 20.30 was het dan ook tijd om onze boeren en boerinnen een welverdiende douche te gunnen. Terwijl dit verslag in de steigers staat, zijn de oogjes bij sommige al dicht (en bij andere nog niet). Maar we durven toch al zeggen dat de eerste dag prima verlopen is voor iedereen. We hebben nog geen tranen gezien en de EHBO-kit is ook nog niet gebruikt. Hopelijk is dit een mooie start van de boerderijklassen. Veel groetjes van de boeren en boerinnen van Viversel  Klik hier!

10 opmerkingen:

imke zei

Imke

amaaai,zijn wij hier eventjes jaloers,de eerste dag en al frietjes gegeten.Het lijkt ons daar heel leuk aan al die lachende smoeltjes te zien.Heb je goed geslapen ? Onze Senne heeft je nogal gemist.Hier is alles prima.Nog veel plezier..

Dikke kussen van mama,papa en Senne

Anoniem zei

manmohit,
Wat een dolle pret daar met al die dieren. Silke is jaloers op jou en dan ook al fritjes geeten nu moet silke vandaag ook fritjes hebben.Silke mist jou en wij ook.
Heb je goed geslapen?
amuseer je nog maar.
Vele dikke knuffels en kusjes van Silke, Robby, boma en nonkel dimitri

Anoniem zei


Dag Dina en alle anderen...

Axl vraagt waarom hij niet "naar het kamp van de dieren" mag.
HIj zag de foto waar je op een pony zit, en natuurlijk wil hij dit ook.

Jullie hebben al hard moeten werken, maar waarschijnlijk vinden jullie dit niet erg.
Mooi weer, veel dieren... dit kan alleen maar fijn zijn.

Groetjes papa, mama en Axl

Anoniem zei

hey Jarige,
amaai wat een leuke verjaardag had jij gisteren.Ik denk niet dat er veel kinderen boerderijklassen kado krijgen van de school. Hihi. En waren de dieren daar niet te hard geschrokken toen ze een bus vol apen uit viversel zagen komen?
Weet je nog dat je zondag zei dat je niet wou dat de vakantie gedaan was. Wel ze is nog niet gedaan! Belange ni! Feesten jullie daar nog maar lekker door en terwijl zorg ik er hier thuis voor dat jou slaapkamer piccobello geschilderd is tegen dat je terugkomt. Ik hoop dat je goed kon slapen. Hier thuis zou het anders ook niet lukken met de stank van die verf. Pfffff. Da's nog wat anders dan mijn scheetjes zene!
T'is wel heel gek hier thuis zo zonder jou. Geniet er nu maar met volle teugen van, want donderdagavond zit je weer met Thor en mij opgescheept.Dag Moppie tot donderdag!

Anoniem zei

Lieve Hannah, 3 dikke kussen voor je 9de verjaardag, want met al die beestenboel zouden we dat nog bijna vergeten. Mama houdt me op de hoogte met de telefoon, je weet wel hé, blablablablaaaaa.Nog veel plezier.
Liefs van oma Mieke

juf Daphné zei

hallo iedereen!
Wat een leuk verslag en knappe foto's! Ik wou dat ik er ook bij was! Ik hoop dat iedereen zich super amuseert en dat juf Hilde, meester Steven en meester Engelen genoeg hebben kunnen slapen de voorbije nacht. Haha!
De speelplaats is nu zo groot zonder jullie... en stil, amai!
Veel plezier nog en tot morgen iedereen!

GROETJES,
juf Daphné

Anoniem zei

Hoi Zino en alle andere .....,

Toffe foto's!!!! Amuseer je maar en geniet er vooral van!
Zico gaat zich nu gereed maken om te gaan trainen, ze zullen je missen daar.
Ik zal blij zijn als het morgen is want ik en iedereen hier missen jou enorm. Zico was gisteren al aant klagen dat je er niet was om buiten te spelen, hij mag niet op zijn i pod of computer hé. ;-)
Hele dikke kusjes en amuseer je lieve schat. Tot morgen knappe gast. xxxxx

Anoniem zei

Dat ziet er allemaal SUPERLEUK uit!
Geniet ervan en tot morgen!
Dikke knuffel voor Ferre van zijn mama!

Penny Roosebrouck zei

Dag Saartje,

Wat een mooie kip had je daar vast. Kan je die niet in je valies steken en mee naar huis nemen? :)
En heb je ook je paardrijkunsten laten zien?
Gisteren kreeg Noor telefoon van Niels Destadsbader van Ketnet. Het werd deze middag uitgezonden. Hopelijk hebben jullie ook kunnen kijken. Hij vroeg ook naar jou. Noor vertelde dat je op boerderijvakantie bent.

Groetjes van mama & papa, Joske & Lou Lou

Anoniem zei

Hey Wiske,

Dat ziet er daar geweldig uit! Vooral die allerlaatste foto, viel dat mee op zo'n groot paard rijden? En lekker gegeten ook nog. We hopen, dat je je heel goed amuseert, maak er een superformitastisch boerderijkamp van!

Dag Louise,

Vele groetjes en kusjes van mama, papa, Milla en Nora