donderdag 11 oktober 2012

De Merode in actie op 't Groenhof

Vroeg startte onze 2de dag. Toen het licht werd, mochten we eindelijk opstaan, ons wassen, aankleden en aan de ontbijttafel schuiven. We aten onze buikjes vol met lekker boterhammen en onze dag kon echt van start gaan met als eerste activiteit pottenbakken. Jan leerde ons de kneepjes van het vak en de resultaten mogen gezien worden. Ook schreven we kaartjes naar het thuisfront en mestten we de stallen uit van de konijnen en de paarden. We ontvingen juf Inge, juf An, juf Bie, juf Pim en juf Valerie die eens een kijkje kwamen nemen.
Na eventjes spelen op het domein (waar de jongens zich natuurlijk uitleefden in hun kamp tussen de struiken) was het tijd om onze buikjes te vullen met lekkere pasta.
Daarna maakten we heksenprotten van boter, bloem, eieren, muesli en suiker. Niet vergeten om onze heksenspreuk op te zeggen vooraleer de koekjes in de oven gingen!
Na het vieruurtje speelden we nog het groentenspel. We holden ons de benen onder ons lijf bij het overbrengen van komkommer, tomaat, ui en look.
Na het avondeten stak Jeroen het kampvuur voor ons aan en was het eindelijk tijd om de verjaardag van Siebe te vieren. We zongen rond het kampvuur, Siebe mocht de kaarsjes uitblazen en zijn cadeautje in ontvangst nemen. Hij trakteerde ons met lekkere chips en kinderchampagne, erg gezellig!
Na alweer een superleuke dag maakten we ons klaar om te gaan slapen want morgen wacht ons weer een drukke en jammer genoeg laatste dag! Slaapwel!

Bekijk hier de foto's. Klik hier!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

he mannen 't is al zeer laat en toch kon ik het niet laten om naar jullie verslagje en de prachtige foto's van vandaag te kijken. Wat was het een fijne dag zo te zien en weer zo'n goed weer.morgen de laatste dag geniet er nog van en we zullen toch zeer blij zijn je terug te zien kayleigh. vele groetjes van tante tinne

Anoniem zei

Net als vele mama's en papa's zag ook ik er weer naar uit om de blog te lezen en de foto's te bekijken. Het zag er weer allemaal super uit!Allemaal lachende gezichten, ook bij het proper maken van de hokken!! Het pottenbakken leek ook heel goed te lukken. En Tuur , als ik me niet vergis, ben jij het die de boerderij eens van op zijn kop wou bekijken :)! Meisjes, jongens en juffen, geniet nog van jullie laatste boerderijdag. Groetjes aan iedereen en voor Tuur een hele dikke knuffel. Kristin (mama van Tuur)

Unknown zei

't Waren weer superleuke foto's.
Wauw, jullie hebben potten mogen maken op een echte draaischijf !
Ferre, volgens mij zat je hoofd verstopt in een emmer toen je op je handen stond. Hoe is het met jullie stemmetjes na het zingen van de liedjes aan het kampvuur ?
Geniet nog jullie laatste dag op de boerderij van de dieren,...

groetjes, Veerle (mama van Ferre)