dinsdag 8 januari 2013

De Spits dag 2

Het was me het nachtje wel! 's Avonds niet in slaap geraken en 's morgens niet wakker geraken. Maar ja, nieuw bed, nieuwe slaapburen en enkele houthakkers op de slaapkamer, je zou voor niet minder.
Tijd om ons terug lekkeer moe en vuil te maken: dieren wakker maken, stallen uitmesten, paardrijden, spelen, ...
Vuil genoeg? Dat is niet erg! We maken vandaag immers onze eigen zeepjes. En lekker dat dat rook. Er werden zeepjes in alle vormen en kleuren gemaakt.
Vanmiddag was het dan spaghetti-tijd! Wat werd er weer veel gesmuld. Na ons eten kregen ook de dieren hun maaltijd: korrels, vlokken, maïs, hooi en natuurlijk ... ook de restjes van ons middagmaal.
Onder de deskundige leiding van Jeroen gaan onze leerlingen dan confituur maken. Met de nodige muzikale begeleiding creëren we de lekkerste appel-aardbei-confituur. Mmmm....
Hokus pokus, we veranderen onszelf in paarden, varkens en konijnen en spelen levende boerderij-stratego. We hebben de benen (of moeten we zeggen poten?) vanonder ons lijfje gelopen. En de juffen??? Zij waren de boemannen...
Als afsluiter van de dag ontspannen we ons nog wat met enkele binnenactiviteiten: strips lezen, kleurplaten maken, zoekpuzzels, douchen ...
Nog een lekkere juf-Shana-koek (het is haar verjaardag hieperdepiep!!!) en dan ... naar dromenland! Dit was weer een fijne dag op de boerderij.

Bekijk hier de foto's. Klik hier!

3 opmerkingen:

Steven Bastiaensen zei

Het ziet er zeer tof, leerrijk en gezellig uit. Mijn interesse is gewekt! Tijd dat ik morgennamiddag eens een bezoekje breng!!!

Mvg Steven Bastiaensen
directeur "de Spits"

Mario Van den Eynde zei

De kids zien er enthousiast uit! Ze gaan er nog echte boeren en boerinnen van maken! Nog veel plezier daar!

Grts
Mario

Karolien De Bièvre zei

Beste boeren en boerinnen het feest gaat beginnen! Hier het tweede leerjaar, met een restje derde leerjaar! We gaan ze niet opeten, want ze zijn niet zo lekker! Het ziet er heel leuk uit daar! De kinderen van het derde gaan morgen een spreekbeurt houden over een dier op de boerderij. Sommige onder ons missen jullie héél hard.
groetjes Juf Karolien en ....