woensdag 9 januari 2013

De Spits dag 3

Na een goed nachtje slaap springen we om half 8 uit onze warme nestjes. En wat zien we? Regen… Maar geen paniek, we hebben nog veel te doen.
In de voormiddag gaan we eerst de dieren wekken en even onze benen strekken. Daarna maken we heerlijke koekjes: ingrediënten afwegen, mengen, eieren breken, vormpjes maken en bakken maar… Wat zien de koekjes er heerlijk uit.
Jeroen heeft dan nog een leuke boerderijquiz voorzien. De leerlingen hebben al veel bijgeleerd over de boerderij. Meneer directeur keek en zag dat het goed was.
Nadat de leerlingen hem de omgeving hadden getoond, gingen we op stap. Op een boerderij in de buurt konden we het verschil zien tussen de manier van melken van vroeger en de hoogtechnologische manier van nu: de koe doet alles zelf.
Als afsluiter van ons bezoek kregen we een vers hoeveijsje dat volgens de kinderen toch wel het allerlekkerste ijs was van de wereld.
Het groenten-smokkelspel (terug op het domein) werd door iedereen gesmaakt… letterlijk dan! Er werd nogal wat komkommer, tomaat, ajuin en look gegeten. Wat zal dat straks op de slaapkamers lekker ruiken…
Maar voor we gaan slapen nog een leuk afscheidsfeestje, want het is jammer genoeg al onze laatste avond hier! Nog even alles geven!!!

Bekijk hier de foto's. Klik hier!

Geen opmerkingen: